Business & Finance Δευτέρα 8/07/2024, 15:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επικίνδυνο το οικονομικό πρόγραμμα της Αριστεράς – Τι λέει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Επικίνδυνο το οικονομικό πρόγραμμα της Αριστεράς – Τι λέει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, σε μήνυμά του που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνει τον κίνδυνο μιας νομισματικής κρίσης και διολίσθησης της χώρας σε οικονομική παρακμή, αν εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου.

Οι ηγέτες του Νέου Λαϊκού Μετώπου, ως οι απρόσμενοι νικητές των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, δήλωσαν ότι θα επιδιώξουν τον σχηματισμό κυβέρνησης προκειμένου να υλοποιήσουν την προοδευτική αλλά και δαπανηρή οικονομική τους ατζέντα.

«Η εφαρμογή αυτού του προγράμματος θα κατέστρεφε όλα τα επιτεύγματα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόσαμε τα τελευταία επτά χρόνια, που έδωσε στη Γαλλία θέσεις εργασίας, ελκυστικότητα και βιομηχανίες. Το οικονομικό πρόγραμμα είναι εξωφρενικό, μη αποδοτικό και απαρχαιωμένο. Η νομιμότητά του είναι ασθενής και περιστασιακή. Δεν πρέπει να εφαρμοστεί», υποστήριξε ο Le Maire. 

Σαν δεύτερο κίνδυνο, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών μιλά για ιδεολογική φθορά του έθνους, με «αδιάκοπες διαμάχες και συλλογική κόπωση». «Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε αυτό τον κίνδυνο. Πρέπει να φέρουμε απαντήσεις στον θυμό και τις δικαιολογημένες ανησυχίες των συμπολιτών μας, συμπεριλαμβανομένων των 10 εκατ. που ψήφισαν τον Εθνικό Συναγερμό. Πρέπει να φερθούμε διαφορετικά. Πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά, να απαντήσουμε χωρίς καθυστέρηση, να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις κατά μήκος της χώρας».

Για τους επενδυτές, το χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών σημαίνει ότι η χώρα απέφυγε τα χειρότερα πιθανά σενάρια: Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του Εθνικού Συναγερμού ή του Νέου Λαϊκού Μετώπου. Ωστόσο, ένας κίνδυνος για τις αγορές θα ήταν ο διορισμός του ακροαριστερού Jean-Luc Melenchon ως πρωθυπουργού, ειδικά αφότου έσπευσε να δηλώσει ότι η αριστερή συμμαχία έχει πρόθεση να εφαρμόσει πλήρως το οικονομικό πρόγραμμά της.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ποιος είναι και τι θέλει ο Jean-Luc Melenchon;

Capital Economics: Η Γαλλία απέφυγε τα χειρότερα – Ο κίνδυνος Μελανσόν και η επόμενη μέρα της οικονομίας

Γαλλία: Τι ξέρουμε για το Νέο Λαϊκό Μέτωπο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News