Business & Finance Δευτέρα 8/07/2024, 09:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Carlsberg η Britvic – Deal 3,3 δισ. λιρών για επέκταση πέραν της μπύρας

Στην Carlsberg η Britvic – Deal 3,3 δισ. λιρών για επέκταση πέραν της μπύρας

Να εξαγοράσει την Britvic συμφώνησε η Carlsberg, με μια προσφορά που αποτιμά τη βρετανική εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών στα 3,3 δισεκατομμύρια λίρες.

Η Δανέζικη ζυθοποιία προσφέρει 1,315 πένες ανά μετοχή καθώς επιδιώκει να επεκτείνει την παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο και πέρα ​​από την μπύρα. Το διοικητικό συμβούλιο της Britvic υποστηρίζει την προσφορά, η οποία προσφέρει premium  36% έναντι της τιμής της μετοχής πριν αποκαλυφθούν τα νέα για το ενδιαφέρον εξαγοράς.

Η Carlsberg έχει ήδη κάνει δύο προηγούμενες προσφορές —στις 1,200 πένες και 1,250 πένες ανά μετοχή— που απορρίφθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της Britvic.

Η Britvic έχει ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του 1930. Σήμερα είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός με περισσότερες από 35 μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των J2O και Robinsons, που πωλούνται σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η Carlsberg είπε ότι το ενδιαφέρον της για την Britvic είναι σύμφωνο με τη στρατηγική της, που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο, η οποία περιλαμβάνει επέκταση πέρα ​​από την μπύρα.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News