Business & Finance Παρασκευή 5/07/2024, 13:39
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά στα crypto στη σκιά του Mt. Gox

Βουτιά στα crypto στη σκιά του Mt. Gox

Κατακόρυφη πτώση καταγράφουν τα κρυπτονομίσματα την Παρασκευή με το κλίμα να βαραίνει εξαιτίας της καταβολής 9 δισ. δολαρίων στους χρήστες του χρεοκοπημένου προ δεκαετίας χρηματιστηρίου Βitcoin Mt. Gox.

To Bitcoin έχασε άνω του 6% σε 24 ώρες φτάνοντας στη μία το μεσημέρι στα 54.579 δολάρια, τη χαμηλότερη τιμή από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ το ether σημειώνει βουτιά 8% στα 2.890 δολάρια. Συνολικά, η αγορά των κρυπτονομισμάτων εκτιμάται ότι έχασε πάνω από 170 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση την τελευταία ημέρα.

Το χρηματιστήριο πτώχευσε το 2014 μετά από μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων που υπολογίζεται ότι του κόστισαν από 650.000 έως 950.000 bitcoin, δηλαδή πάνω από 59 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες τιμές.

Η δικαστική απόφαση για αποπληρωμή στους 20.000 πιστωτές της εταιρείας ήρθε μετά από μια παρατεταμένη διαδικασία πτώχευσης και νομικές διαμάχες. Την Παρασκευή, ο διαχειριστής της πτωχευμένης Mt. Gox, Nobuaki Kobayashi, ανέφερε σε δήλωσή του ότι είχε αρχίσει να αποπληρώνει σε bitcoin ορισμένους από τους πιστωτές μέσω ορισμένων χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάπτων. Ο διαχειριστής της Mt. Gox δεν διευκρίνισε πόσα χρήματα είχαν μεταφερθεί σε αυτά τα ανταλλακτήρια.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα υπόλοιπα κεφάλαια θα επιστραφούν στους πιστωτές μόλις εκπληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιβεβαίωσης της εγκυρότητας των εγγεγραμμένων λογαριασμών και της ολοκλήρωσης των συζητήσεων μεταξύ του διαχειριστή και των καθορισμένων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων.

Πρόσφατα, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο δέχθηκε πιέσεις από την είδηση ότι το ανταλλακτήριο bitcoin Mt. Gox ετοιμάζει τη διανομή κρυπτονομισμάτων αξίας περίπου 9 δισ. δολαρίων στους χρήστες.

Περαιτέρω πιέσεις ασκεί η κίνηση της γερμανικής κυβέρνησης να πουλήσει την Πέμπτη περίπου 3.000 bitcoin – αξίας περίπου 175 εκατομμυρίων δολαρίων με βάση τις σημερινές τιμές – από ένα σύνολο 50.000 bitcoin που κατασχέθηκε από την πειρατική πλατφόρμα ταινιών Movie2k, σύμφωνα με την Arkham Intelligence. Η Arkham, η οποία παρακολουθεί το ποσό σε bitcoin που διαθέτει η Γερμανία, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να κατέχει περισσότερα από 40.000 bitcoin αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Novogratz: Βλέπει το bitcoin πάνω από τα 100.000 δολάρια, εάν ξαναπιάσει τα υψηλά Μαρτίου

Bitcoin: Θα ξεπεράσει τα 80.000 δολάρια λέει ο CEO της Binance

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News