Business & Finance Πέμπτη 4/07/2024, 12:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Morgan Stanley: Σύσταση buy για τη Γαλλία – Βλέπει ανάκαμψη

Morgan Stanley: Σύσταση buy για τη Γαλλία – Βλέπει ανάκαμψη

Σύσταση buy δίνουν για τις γαλλικές μετοχές οι αναλυτές της Morgan Stanley πριν τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, καθώς θεωρούν ότι η αγορά αναμένεται να ανακάμψει και στα δύο πιθανά αποτελέσματα.

Τα γαλλικά ομόλογα έχουν ήδη ενισχυθεί στον απόηχο των πολιτικών χειρισμών που επιδιώκουν να εμποδίσουν τον Εθνικό Συναγερμό της Marine Le Pen να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, όπως αναφέρουν την Πέμπτη σε έκθεσή τους οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley Marina Zavolock και Regiane Yamanari. Οι επενδυτές μετοχών θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά αυτό, προσθέτουν.

O κεντρώος συνασπισμός του Emmanuel Macron και η αριστερή συμμαχία απέσυραν στρατηγικά 223 υποψηφίους από τις εκλογικές περιφέρειες σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τη διάσπαση των πολιτικών δυνάμεων που αντιτίθενται στην ακροδεξιά ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες να κερδίσει το κόμμα τις le Pen την πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι κανένα κόμμα δεν είναι πιθανό να κερδίσει τις 289 έδρες που απαιτούνται για τον σχηματισμό κυβέρνησης, επισημαίνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Ωστόσο, προσθέτουν ότι το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα για τους επενδυτές μετοχών θα ήταν μια νίκη του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου. Η Morgan Stanley εκτιμά ότι εάν κερδίσει ο Εθνικός Συναγερμός της Le Pen, η ατζέντα της οικονομικής πολιτικής του μπορεί τελικά να είναι πιο μετριοπαθής από ό,τι ήταν στο παρελθόν.

Morgan Stanley: Σύσταση buy για τη Γαλλία – Βλέπει ανάκαμψη-1

«Πιστεύουμε ότι τα δύο βασικά εναπομείναντα σενάρια των γαλλικών εκλογών – καμία πλειοψηφία ή απόλυτη πλειοψηφία του Εθνικού Συναγερμού – θα οδηγήσουν τελικά και τα δύο σε ανάκαμψη των γαλλικών και ευρύτερα ευρωπαϊκών αγορών», επισημαίνουν. 

Οι Zavolock και Yamanari συστήνουν την αγορά ευρωπαϊκών αμυντικών μετοχών, ιταλικών τραπεζών, του γαλλικού δανειστή BNP Paribas SA, της γαλλικής εταιρείας δομικών υλικών Saint-Gobain SA και της εταιρείας κοινής ωφέλειας Veolia Environnement SA. 

Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται σήμερα σχεδόν 0,8%, ξεπερνώντας την άνοδο 0,5% του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx Europe 600.

Ο γαλλικός δείκτης αναφοράς έχει υποχωρήσει κατά 3,9% από τότε που ο Macron προκάλεσε σοκ στις 9 Ιουνίου προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές, ενώ το ευρώ έχει αποδυναμωθεί έναντι του δολαρίου και το spread των γαλλικών ομολόγων έναντι των γερμανικών τίτλων έχει διευρυνθεί. Το sell-0ff στις μετοχές εξαφάνισε περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια ευρώ από την αξία των γαλλικών μετοχών.

Η απόδοση των γαλλικών ομολόγων εκτινάχθηκε κατά περίπου 85 μονάδες βάσης μετά την προκήρυξη των εκλογών λόγω της ανησυχίας ότι τα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας θα επιδεινωθούν. Έκτοτε η άνοδος έχει υποχωρήσει σε περίπου 65 μονάδες βάσης και θα μπορούσε να συμπιεστεί περαιτέρω, σε περίπου 60 μονάδες βάσης, μετά την Κυριακή, όπως εκτιμά ο Lorenzo Testa της Morgan Stanley. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Scope: Όλα τα σενάρια για τις εκλογές απειλούν την αξιολόγηση της Γαλλίας

Εκλογές στη Γαλλία: Ένα χρόνο αδιεξόδου και ακυβερνησίας βλέπει η Eurasia Group

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News