Business & Finance Πέμπτη 4/07/2024, 09:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Πουλά ξανά μετοχές ο Jeff Bezos – Αξίας 5 δισ. δολαρίων

Amazon: Πουλά ξανά μετοχές ο Jeff Bezos – Αξίας 5 δισ. δολαρίων

Άλλα 25 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, αξίας σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχεδιάζει να πουλήσει ο ιδρυτής του τεχνολογικού γίγαντα, Jeff Bezos. Η γνωστοποίηση αυτή έρχεται αφότου η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας έφτασε σε ιστορικό υψηλό την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, ο Bezos είχε ανακοινώσει ότι θα πουλούσε μετοχές της Amazon αξίας περίπου 8,5 δισ. δολαρίων. Αυτή ήταν η πρώτη φορά από το 2021 που ο δισεκατομμυριούχος πούλησε μετοχές της εταιρείας.

Η μετοχή της Amazon έχει ενισχυθεί πάνω από 30% φέτος, λόγω των προσδοκιών ότι η αυξανόμενη ζήτηση για τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI) θα ενισχύσει τα κέρδη της στο cloud computing.

Τον περασμένο μήνα, η χρηματιστηριακή αποτίμηση της Amazon ξεπέρασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά.

Ωστόσο, η Amazon κινείται χαμηλότερα από άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Nvidia, η Apple και η Microsoft, οι οποίες έχουν ξεπεράσει το όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Amazon ανακοίνωσε ισχυρά τριμηνιαία κέρδη στα τέλη Απριλίου, δείχνοντας ότι το στοίχημα της εταιρείας στην τεχνητή νοημοσύνη αποδίδει.

Ο Bezos παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας το 2021 και επί του παρόντος είναι ο εκτελεστικός της πρόεδρος και παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχός της.

Ίδρυσε την Amazon το 1994, σε ένα γκαράζ στο Bellevue της Ουάσιγκτον, όταν το διαδίκτυο ήταν ακόμη στα πρώτα του βήματα. Ξεκίνησε πουλώντας βιβλία online, αλλά έκτοτε έχει γίνει μια από τις κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου και cloud στον κόσμο.

Ο Bezos είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, με εκτιμώμενη περιουσία περίπου 214 δισ. δολαρίων.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ούτε ο Musk, ούτε ο Arnault: Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Jeff Bezos είναι σαν εμάς – Παρότι βγάζει σε 13 λεπτά όσα ο μέσος άνθρωπος σε μια ζωή

Οι δισεκατομμυριούχοι έγιναν κατά 1,5 τρισ. δολάρια πλουσιότεροι το 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News