Business & Finance Τετάρτη 3/07/2024, 16:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Φεύγει ο αναλυτής που έπεφτε «έξω» για τις αγορές εδώ και δύο χρόνια

JP Morgan: Φεύγει ο αναλυτής που έπεφτε «έξω» για τις αγορές εδώ και δύο χρόνια

Αποχωρεί από την JP Morgan ο  Marko Kolanovic, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής για τις αγορές και συν-επικεφαλής παγκόσμιας ανάλυσης του οίκου.

Ο Kolanovic, που εργαζόταν για την JP Morgan εδώ και 19 χρόνια, «εξερευνά άλλες ευκαιρίες», αναφέρει το εσωτερικό σημείωμα για την αποχώρησή του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Dubravko Lakos-Bujas, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών, θα γίνει επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής για τις αγορές. Και ο Hussein Malik θα διατηρήσει μόνος του τον τίτλο του επικεφαλής παγκόσμιας ανάλυσης.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από δύο χρόνια καταστροφικών προβλέψεων του Kolanovic για τις αγορές.

Για μεγάλο μέρος του 2022, ο αναλυτής ήταν αισιόδοξος για τη Wall Street, καθώς ο S&P 500 σημείωσε πτώση 19% και οι άλλοι συνάδελφοί του στη Wall Street υποβάθμιζαν τις προσδοκίες τους.

Μετά, ο Kolanovic «γύρισε»  αρνητικός την ώρα που η αγορά έπιανε «πάτο», με αποτέλεσμα να χάσει το ράλι του 24% του S&P 500, καθώς και την άνοδο κατά 14% του πρώτου εξαμήνου της φετινής χρονιάς.

Η JP Morgan έχει την χαμηλότερη  τιμή-στόχο για τον S&P 500 ανάμεσα στους οίκους που παρακολουθεί το Bloomberg, στις 4.200 μονάδες. Ο δείκτης κινείται πάνω από τις 5.500 μονάδες.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

JP Morgan: Κίνδυνος απογοητεύσεων στις αγορές – Neutral για την Ελλάδα

UBS: 3 επενδυτικές κινήσεις για το β΄ εξάμηνο – Οι ευκαιρίες και τα ρίσκα

Goldman Sachs: Αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τον S&P 500 για τρίτη φορά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News