Business & Finance Δευτέρα 1/07/2024, 07:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια συμβουλή για όσους θέλουν να βγάλουν χρήματα από το YouTube – Από κάποιον που το έκανε

Μια συμβουλή για όσους θέλουν να βγάλουν χρήματα από το YouTube – Από κάποιον που το έκανε

Έγινε διάσημος και influencer τη δεκαετία του 2010, όταν εκατομμύρια νέων έμπαιναν στο YouTube προκειμένου να δουν τα κωμικά βίντεο και τις προκλήσεις που ανέβαζε. Ο επιχειρηματίας πλέον Caspar Lee υπήρξε επιτυχημένος Βρετανο-Νοτιοαφρικανός YouTuber, συγκεντρώνοντας πάνω από 6 εκατ. συνδρομητές στο κανάλι του.

Το 2019 παραιτήθηκε από αυτή του την ιδιότητα για να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα.

Ο 30χρονος επιχειρηματίας συμβουλεύει τώρα τους νέους που θέλουν να γίνουν δημιουργοί περιεχομένου στο YouTube, να το κάνουν για διασκέδαση και να μην επικεντρώνονται στο να βγάλουν χρήματα, επειδή οι πιθανότητες οικονομικής επιτυχίας, όπως εξηγεί, είναι μικρές.

«Στην αρχή δεν ήταν cool» εξηγεί ο Lee για το YouTube, αλλά στη συνέχεια, όπως λέει «παρακολουθούσαν και τελικά άρχισε να γίνεται cool».

«Προφανώς, υπάρχουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι σήμερα που θέλουν να γίνουν δημιουργοί, πιο πολύ και από αστροναύτες, και όσο καλό κι αν είναι αυτό, πρέπει επίσης να εξηγήσω ότι είναι κάτι που μάλλον πρέπει να κάνεις για διασκέδαση στην αρχή, επειδή η πιθανότητα να μπορέσεις να βγάλεις σημαντικά χρήματα από αυτό αυξάνεται, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολο», τονίζει.

Ο Lee επισημαίνει ότι για να γίνεις μεγάλος σταρ του YouTube θα πρέπει να γίνεσαι ολοένα και πιο ανταγωνιστικός.

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας αναφέρεται σε μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία όπου οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους στο διαδίκτυο και εκτιμάται ότι η βιομηχανία αυτή θα διπλασιαστεί περίπου σε μέγεθος σε 480 δισ. δολάρια μέχρι το 2027 από 250 δισ. δολάρια το 2023, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs.

Ο Lee δήλωσε προηγουμένως ότι οι YouTubers με εκατομμύρια συνδρομητές μπορούν να κερδίσουν εκατομμύρια δολάρια, συνήθως με την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube, το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς να κερδίζουν χρήματα με την τοποθέτηση διαφημίσεων στα βίντεό τους.

Ο MrBeast, ένας από τους ‘συναδέλφους’ YouTubers του Lee, έχει τους περισσότερους συνδρομητές στην πλατφόρμα και, όπως είχε δηλώσει στο περιοδικό Time, κερδίζει 600 έως 700 εκατ. δολάρια ετησίως.

Ωστόσο αυτά τα κέρδη προορίζονται για λίγους τυχερούς. Σχεδόν οι μισοί από τους δημιουργούς κέρδισαν ετήσιο εισόδημα 15.000 δολάρια ή λιγότερο το 2023, σύμφωνα με μια έρευνα σε περισσότερους από 2.000 δημιουργούς περιεχομένου, από την εταιρεία μάρκετινγκ NeoReach. Μόνο το 13% των δημιουργών που συμμετείχαν στην έρευνα κέρδισαν περισσότερα από 100.000 δολάρια.

Ο Lee ενθαρρύνει τους επίδοξους YouTubers να βρουν έναν τρόπο να είναι επιτυχημένοι χωρίς να βασίζονται σε ακολούθους ή φήμη.

«Όταν δημιουργείτε περιεχόμενο για τον εαυτό σας, βασίζεστε όντως στα δικά σας δεδομένα. Ενώ αν καταφέρετε να βρείτε πώς να φτιάξετε περιεχόμενο για ένα συγκεκριμένο θέμα, μπορείτε να βασιστείτε στη συνάφεια του θέματος αυτού», εξήγησε.

Από την εποχή του YouTube, ο Lee έχει συνιδρύσει αρκετές εταιρείες στον τομέα της οικονομίας των δημιουργών, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας μάρκετινγκ επιρροής Influencer.com και ενός ταμείου επιχειρηματικών κεφαλαίων με την ονομασία Creator Ventures.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Βιομηχανία των influencers – Μια Άγρια Δύση 20 δισ. ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News