Business & Finance Τετάρτη 26/06/2024, 07:25
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Jensen Huang έκανε σε 30 ημέρες αυτό που προσπαθούσε 60 χρόνια ο Warren Buffett

Ο Jensen Huang  έκανε σε 30 ημέρες αυτό που προσπαθούσε 60 χρόνια ο Warren Buffett

O Warren Buffett αναγνωρίζεται από πολλούς ως ο καλύτερος επενδυτής της εποχής μας. Όμως, όπως δείχνει γράφημα  της Deutsche Bank, χρειάστηκε 60 χρόνια για να φτάσει την εταιρεία του, την Berkshire  Hathaway (η οποία έχει ιστορία ενός και πλέον αιώνα) κοντά στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Από την άλλη, η Nvidia του Jensen Huang κατάφερε να προσθέσει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της (και να φτάσει από τα 2 στα 3 τρισ. δολάρια) μέσα σε 30 ημέρες από τον Απρίλιο του 2024.

Ο Jensen Huang  έκανε σε 30 ημέρες αυτό που προσπαθούσε 60 χρόνια ο Warren Buffett-1

«Η Nvidia είναι εντυπωσιακή, αλλά πόσα από αυτά είναι κερδοσκοπία;», αναρωτιούνται οι αναλυτές της Deutsche Bank έπειτα από αυτό το ράλι.

Οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου –Apple, Nvidia, Microsoft- είχαν συνολική κεφαλαιοποίηση περίπου 500 δισ. δολαρίων το 2010, αλλά σήμερα πλησιάζουν τα 10 τρισ. δολάρια, καθώς γίνονται οι πρώτες εταιρείες που σπάνε το φράγμα των 3 τρισ. δολαρίων.

Ο Jensen Huang  έκανε σε 30 ημέρες αυτό που προσπαθούσε 60 χρόνια ο Warren Buffett-2

Μάλιστα, η Nvidia είναι πλέον μεγαλύτερη από την κεφαλαιοποίηση όλων των εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, του Παρισιού ή του Λονδίνου.

Ο Jensen Huang  έκανε σε 30 ημέρες αυτό που προσπαθούσε 60 χρόνια ο Warren Buffett-3

Έχοντας κερδίσει πάνω από 2 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης σε λιγότερους από 6 μήνες μέσα στο 2024, η Nvidia ευθύνεται πλέον για το 35% των κερδών  του S&P 500 για τη χρονιά.

Ως αποτέλεσμα της παντοδυναμίας του Magnificent 7, η συγκέντρωση της Wall Street σε λίγες μετοχές είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ. Επομένως, οι επιδόσεις των εταιρειών αυτών έχουν πλέον μεγάλη σημασία και για την αμερικανική οικονομία, σημειώνει η Deutsche Bank.

Κ. Σαμ. 

Διαβάστε επίσης: 

Από το μηδέν στο +591.078% – Πώς η Nvidia έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου

Τι έμαθε ο σημαντικότερος CEO του σήμερα από έναν κηπουρό

Είναι σαν την Taylor Swift της τεχνολογίας: Ο πιο επιτυχημένος CEO της εποχής έγινε ίνδαλμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News