Business & Finance Δευτέρα 24/06/2024, 11:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Κατηγορεί την Apple για παραβίαση των κανόνων τεχνολογίας

Κομισιόν: Κατηγορεί την Apple για παραβίαση των κανόνων τεχνολογίας

Παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων ανταγωνισμού διαπίστωσε η Κομισιόν στις τακτικές της Apple, η οποία δεν επιτρέπει στους χρήστες του App Store να οδηγούνται σε εναλλακτικές λύσεις.

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή δήλωσε ότι ξεκίνησε νέα έρευνα κατά της Apple σχετικά με τους νέους συμβατικούς όρους με τους developers.

Η ΕΕ ξεκίνησε έρευνα κατά της Apple, της Alphabet και της Meta τον Μάρτιο στο πλαίσιο του Digital Markets Act (DMA). Πρόκειται για έναν νόμο-ορόσημο,  ο οποίος έχει ως στόχο να περιορίσει τη δύναμη των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών. Ένας από τους μεγάλους τομείς εστίασης της έρευνας είναι η συμμόρφωση με τους κανονισμούς, σύμφωνα με τους οποίους οι εταιρείες τεχνολογίας δεν επιτρέπεται να εμποδίζουν τις επιχειρήσεις να ενημερώνουν τους χρήστες τους για φθηνότερες επιλογές για τα προϊόντα τους ή τα προϊόντα τους εκτός ενός συγκεκριμένου app store.

Σήμερα, η Κομισιόν ανέφερε στα προκαταρκτικά της πορίσματα ότι η Apple παραβιάζει το DMA επειδή οι κανόνες του App Store «εμποδίζουν τους developers να κατευθύνουν ελεύθερα τους καταναλωτές σε εναλλακτικά κανάλια για προσφορές και περιεχόμενο».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν Apple, Google και Meta

Είναι σαν την Taylor Swift της τεχνολογίας: Ο πιο επιτυχημένος CEO της εποχής έγινε ίνδαλμα

Χαλινάρια Κομισιόν στο Temu – Έχει 45 εκατ. μηνιαίους χρήστες στην Ε.Ε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News