Business & Finance Τρίτη 25/06/2024, 07:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 3+1 συμβουλές για επιτυχία στις business – Από ανθρώπους που έγιναν εκατομμυριούχοι

Οι 3+1 συμβουλές για επιτυχία στις business – Από ανθρώπους που έγιναν εκατομμυριούχοι

Μπορεί να μην είναι εύκολο να χτίσει κανείς μια επιτυχημένη επιχείρηση από το μηδέν, αλλά έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι ακατόρθωτο. Μετά από συζητήσεις με πολλούς επιχειρηματίες, συντάκτρια του CNBC καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όλοι τους είχαν μία κοινή συνισταμένη: πίστευαν στον εαυτό τους. Ήξεραν ότι δεν θα ήταν εύκολο, αλλά ήξεραν επίσης ότι ήταν εφικτό. Με αυτή την πίστη, αποφάσισαν να ρισκάρουν και να θυσιάσουν σχεδόν τα πάντα για ένα όνειρο.

Ο κόσμος μπορεί να τους βλέπει σαν πηγή έμπνευσης, αλλά πολλές φορές πρόκειται απλώς για συνηθισμένους ανθρώπους που αντιμετώπισαν κάποιες αναποδιές στη ζωή τους που τους έγιναν μαθήματα.

Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες τείνουν να δίνουν τις ίδιες συμβουλές:

Συμβουλή Νο1: Όλοι μπορούν να τα καταφέρουν

Ο Jason McGowan δεν ήταν επαγγελματίας αρτοποιός πριν συνιδρύσει το 2017 την Crumbl Cookies, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να φτιάξει μια αυτοκρατορία μπισκότων.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα ότι θα είχαμε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις», δήλωσε ο McGowan στο CNBC Make It. «Όσο μεγαλώνω και όσο χτίζω αυτή την εταιρεία, συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο ότι όλα όσα κάνουμε είναι πραγματικά κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας». Ο McGowan και ο συνιδρυτής του θεωρούν ότι όλα προέκυψαν από την απόφαση να πιστέψουν σε μια ιδέα και να τη δοκιμάσουν.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Anne Mahlum, η οποία το 2013 ίδρυσε την αλυσίδα γυμναστηρίων Solidcore με έδρα τη Νέα Υόρκη. Μια δεκαετία αργότερα, η εταιρεία έχει πάνω από 100 υποκαταστήματα.

Το 2023, η Mahlum δήλωσε ότι κέρδισε 88,4 εκατομμύρια δολάρια μετά την πώληση του μετοχικού της κεφαλαίου στην επιχείρηση. «Το μεγαλύτερο πράγμα που έμαθα μέσω της Solidcore είναι: Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις να κάνεις, αρκεί να είσαι πρόθυμος να το κάνεις», δήλωσε η Mahlum στο CNBC Make It.

Συμβουλή Νο2: Αξιοποίησε αυτό που σε κάνει μοναδικό

Μια άλλη συμβουλή που έδωσε η Mahlum είναι να στηρίζεστε σε αυτό που σας κάνει να είστε ο εαυτός σας. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι που φέρνει την επιτυχία.

«Πιστεύω πραγματικά στη δύναμη της μοναδικότητας. Όταν… στηριζόμαστε στη μοναδικότητά μας, αυτό λειτουργεί πραγματικά υπέρ μας, και ήταν πραγματικά τεράστιο μέρος της επιτυχίας μου να το κάνω αυτό προσωπικά και επαγγελματικά», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι πολλές φορές, βλέπετε όσους τα κατάφεραν και νομίζετε ότι έχουν κάτι που εσείς δεν έχετε, ή ότι έχουν ένα ειδικό σύνολο πλεονεκτημάτων, και για να είμαι ειλικρινής, αυτό μπορεί να είναι αλήθεια – ο κόσμος και η ζωή δεν είναι δίκαιη, ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι», είπε.

Ο καθένας έχει ένα ιδιαίτερο σύνολο ιδιοτήτων, πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων, δήλωσε η Mahlum. «Νομίζω ότι είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να καταλάβουμε ποια είναι αυτά τα πλεονεκτήματα, ποιο είναι το ταλέντο και οι ικανότητές μας και να τα αξιοποιήσουμε».

Οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι όσοι «τα κατάφεραν» έχουν κάτι το ιδιαίτερο πάνω τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τους McGowan και Mahlum, δεν είναι ξεχωριστοί. Απλώς έδωσαν έμφαση σε αυτό που τους έκανε να ξεχωρίζουν.

Συμβουλή Νο3: Να έχετε πάθος

Ο Shawn Tsao λάτρευε τα σάντουιτς σχεδόν με πάθος θα έλεγε κανείς. Μια μέρα του 2012, λαχταρούσε ένα σάντουιτς από ένα συγκεκριμένο κατάστημα που βρισκόταν στην άλλη άκρη της πόλης, αλλά δεν είχε χρόνο να πάει να το πάρει.

«Τι θα γινόταν αν υπήρχε ένα Uber για το φαγητό;», σκέφτηκε. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την υπηρεσία παράδοσης φαγητού Caviar. 

Το 2014, η εταιρεία πληρωμών Square του Jack Dorsey (σήμερα γνωστή ως Block) αγόρασε την Caviar για περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια. Ο Tsao και οι συνιδρυτές της κέρδισαν εκατομμύρια από τη συμφωνία.

Ο Tsao δημιούργησε την Caviar για τον εαυτό του. Η επιχείρηση κάλυπτε μια ανάγκη που είχε προσωπικά, και αυτό το πάθος ήταν που τον βοήθησε να αντέξει στις αναπόφευκτες δυσκολίες που αντιμετώπισε στη συνέχεια κατά την οικοδόμηση της επιχείρησης.

Με τον ίδιο τρόπο, η Mahlum νοιαζόταν για τη γυμναστική και ο McGowan ήταν παθιασμένος με τα μπισκότα – όλοι αυτοί έχτισαν κάτι για τον εαυτό τους.
Αυτό το γνήσιο πάθος ήταν που τους έκανε να αντέξουν στις πιο δύσκολες στιγμές.

Συμβουλή Νο4: Απλά ξεκινήστε

Ωστόσο, η μία συμβουλή που δίνουν όλοι οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες είναι η εξής: απλά ξεκίνα. Η Mahlum βρέθηκε τυχαία σε ένα στούντιο πιλάτες στο Λος Άντζελες μια μέρα και το ερωτεύτηκε. Μήνες αργότερα, επένδυσε όλες τις οικονομίες της για να ανοίξει το πρώτο της στούντιο. Αυτή ήταν η αρχή για εκείνη.
Παρομοίως, ο McGowan δεν ήξερε να φτιάχνει μπισκότα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ξεκινήσει μια εταιρεία μπισκότων.

«Νομίζω ότι η δράση στο αρχικό στάδιο είναι αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για την επιτυχία – απλά να κινείσαι», δηλώνει σήμερα.

Όλοι αυτοί οι επιχειρημαίτες έκαναν τα εκατομμύριά τους επιλέγοντας να πιστέψουν στον εαυτό τους, παίρνοντας το ρίσκο όταν είδαν την ευκαιρία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNCB

Διαβάστε επίσης:

Henley: Άλλοι 1.200 ξένοι εκατομμυριούχοι θα μεταναστεύσουν στην Ελλάδα φέτος

Τρία κλειδιά για να νιώσετε οικονομική ασφάλεια – Από ένα ζευγάρι εκατομμυριούχων

O δισεκατομμυριούχος που πουλούσε Ρενουάρ και τζιτζιμπίρες – Πώς κατέληξε στη φυλακή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News