Business & Finance Τρίτη 11/06/2024, 14:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Apple φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στο iPhone – Αλλά δεν είναι για όλους

Η Apple φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στο iPhone – Αλλά δεν είναι για όλους

Η Apple ακολουθώντας τα προστάγματα της Τεχνολογίας, ανακοίνωσε τη δική της εκδοχή για μια δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη, το Apple Intelligence.

Το ζητούμενο τώρα είναι εάν η εφαρμογή αυτή μπορεί να «τρέξει» σε όλα τα μοντέλα iPhone, εάν αρκεί μια αναβάθμιση ή χρειάζεται νέος εξοπλισμός.

Σύμφωνα με την Apple το Apple Intelligence υποστηρίζεται από συσκευές που τρέχουν το τσιπ M1, όπως το iPad Air, το iPad Pro και οι Mac. Αυτό καλύπτει τα περισσότερα προϊόντα που είναι αρκετά παλιά. Ωστόσο, όπως σημειώνει η εταιρεία, θα υποστηρίζεται μόνο από τα iPhone 15 Pro Max και iPhone 15 Pro του 2023 και όχι το κανονικό iPhone 15.

Το Apple Intelligence θα επιτρέπει στον χρήστη να κάνει μεγάλη γκάμα ενεργειών, όταν κυκλοφορήσει σε beta αυτό το φθινόπωρο. Μπορεί να διορθώνει γραπτά ή ακόμα και να τα ξαναγράφει σε φιλικό ή επαγγελματικό τόνο. 

Μπορεί να δημιουργεί προσαρμοσμένα emoji που ονομάζονται «Genmoji», να αναζητά στο iPhone συγκεκριμένα μηνύματα από κάποιον, να συνοψίζει και να μεταγράφει τηλεφωνικές κλήσεις ή να εμφανίζει ειδοποιήσεις κατά προτεραιότητα. Μπορεί ακόμη και να αξιοποιήσει το ChatGPT του OpenAI για να παρέχει πιο λεπτομερείς και ακριβείς απαντήσεις από τη Siri, την ψηφιακή βοηθό.

Η εταιρεία θα μπορούσε να προωθήσει νέες αναβαθμίσεις iPhone το φθινόπωρο για το Apple Intelligence.

Σημειώνεται ότι η Apple ανακοίνωσε έσοδα 45,96 δισ. δολαρίων από το iPhone κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου, μειωμένα κατά σχεδόν 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Το αποτέλεσμα υποδήλωνε αδύναμη ζήτηση για τα τρέχοντα iPhone που κυκλοφόρησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, οι ανακοινώσεις της Apple δεν έγιναν δεκτές με θετικό τρόπος από όλους. Ο Elon Musk, CEO της Tesla και του X, απείλησε να απαγορεύσει τα iPhones από τις εταιρείες του λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των δεδομένων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Διαβάστε επίσης:

H Apple κάνει την κίνησή της στην τεχνητή νοημοσύνη – Φέρνει το ChatGPT στο iPhone

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News