Business & Finance Τρίτη 11/06/2024, 10:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήρια: Εκρηκτικό ντεμπούτο της Raspberry Pi στην αγγλική αγορά

Χρηματιστήρια: Εκρηκτικό ντεμπούτο της Raspberry Pi στην αγγλική αγορά

Εκτινάχθηκε η μετοχή της βρετανικής εταιρείας λάπτοπ Raspberry Pi στην εκκίνηση της πρώτης ημέρας διαπραγμάτευσής της στη χρηματιστηριακή αγορά.

Με την αξία της μετοχής να κυμαίνεται πέριξ των 0,36 λιρών, δηλαδή πολύ πάνω από την αρχική δημόσια προσφορά των 0,28 λιρών, δίνεται σημαντική ώθηση στην αγορά του Λονδίνου.

Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει φθηνούς υπολογιστές, εξαιρετικά δημοφιλείς ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς και καταναλωτές που κάνουν ελαφριά χρήση, είχε αποτίμηση περίπου 542 εκατ. στερλινών στο υψηλό εύρος της αρχικής δημόσιας πρότασης.

Πρόκειται πάντως για ισχυρή ώθηση της αγοράς του Λονδίνου, η οποία έχει μείνει «πίσω» σε σύγκριση με την αναβίωση των IPOs στην υπόλοιπη Ευρώπη και σε άλλες διεθνείς αγορές. Οι αξιωματούχοι μάλιστα ελπίζουν ότι θα αποτελέσει έναρξη για περισσότερες εισαγωγές τεχνολογικών εταιρειών στην αγγλική αγορά.

Άλλωστε, υπολογίζεται πως θα είναι το μεγαλύτερο IPO από την εισαγωγή της Air Astana, της εταιρείας με έδρα στο Καζακστάν, που έγινε φέτος τον Φεβρουάριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήρια: Το Λονδίνο προσπαθεί να ανακτήσει το στέμμα του

Shein: Ετοιμη για IPO – «φιλί ζωής» για το Λονδίνο

Ευρωπαϊκές IPOs: Η ανάκαμψη έχει αρχίσει, ο δρόμος όμως δεν θα είναι ομαλός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News