Business & Finance Τρίτη 11/06/2024, 09:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Apple κάνει την κίνησή της στην τεχνητή νοημοσύνη – Φέρνει το ChatGPT στο iPhone

H Apple κάνει την κίνησή της στην τεχνητή νοημοσύνη – Φέρνει το ChatGPT στο iPhone

Να καλύψει το χαμένο έδαφος στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης, στην οποία είχε μείνει πίσω, επιχειρεί η Apple, ενισχύοντας τον φωνητικό βοηθό Siri και τα λειτουργικά της συστήματα με το ChatGPT της OpenAI.

Η εταιρεία του iPhone ανακοίνωσε αλλαγές στο Siri καθώς και μια σειρά από άλλα νέα χαρακτηριστικά στην ετήσια εκδήλωσή της για προγραμματιστές.

Πρόκειται για κομμάτια ενός νέου εξατομικευμένου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται «Apple Intelligence» και στοχεύει να προσφέρει στους χρήστες έναν τρόπο να πλοηγούνται πιο εύκολα στις συσκευές της Apple.

Τα updates στα λειτουργικά συστήματα του iPhone και του Mac θα επιτρέψουν την πρόσβαση στο ChatGPT μέσω μιας συνεργασίας με την OpenAI.

Το ChatGPT μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση άλλων εργαλείων, όπως της δημιουργίας κειμένου και περιεχομένου. Η δοκιμαστική έκδοση θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο.

Οι ανακοινώσεις της Apple δεν έγιναν δεκτές με θετικό τρόπος από όλους. Ο Elon Musk, CEO της Tesla και του X, απείλησε να απαγορεύσει τα iPhones από τις εταιρείες του λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των δεδομένων.

«Η Apple δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει όταν παραδίδει τα δεδομένα σας στην OpenAI», έγραψε στο X. «Σας πουλάνε στον επόμενο».

Η Apple πιέζεται να εισαγάγει νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα της, καθώς οι αντίπαλοί της που έχουν υιοθετήσει την τεχνολογία σημειώνουν μεγάλη άνοδο.

Η Microsoft την ξεπέρασε για να γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο τον Ιανουάριο, ενώ στις αρχές Ιουνίου την ξεπέρασε και η Nvidia.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Nvidia: Αξίζει 3 τρισ. δολάρια – Ξεπέρασε την Apple

Είναι σαν την Taylor Swift της τεχνολογίας: Ο πιο επιτυχημένος CEO της εποχής έγινε ίνδαλμα

Apple: Κοντά σε συμφωνία για να μπει το ChatGPT στο iPhone

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News