Business & Finance Πέμπτη 13/06/2024, 07:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες είναι οι 10 κορυφαίες χώρες παραγωγής διαμαντιών στην Αφρική

Ποιες είναι οι 10 κορυφαίες χώρες παραγωγής διαμαντιών στην Αφρική

Η Αφρική διαθέτει περίπου το 30% των συνολικών αποθεμάτων ορυκτών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του χρυσού, του χαλκού, της πλατίνας, του κοβάλτιου, του ουρανίου, του λιθίου και άλλων, τα οποία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο σε διάφορες βιομηχανίες, από τα ηλεκτρονικά και τις υποδομές έως την παραγωγή ενέργειας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα ορυκτά αυτά πλούτη δεν είναι συγκεντρωμένα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, αλλά είναι διασκορπισμένα σε ολόκληρη τη μαύρη ήπειρο, συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη πολλών αφρικανικών εθνών.

Ανάμεσα σε αυτή την αφθονία πόρων, τα διαμάντια ξεχωρίζουν ως ένας από τους πιο περιζήτητους θησαυρούς. Η Αφρική διαθέτει από τις πιο παραγωγικές χώρες παραγωγής διαμαντιών στον κόσμο, καθεμία από τις οποίες έχει τη δική της μοναδική ιστορία στην παγκόσμια βιομηχανία διαμαντιών.

Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία για την παραγωγή διαμαντιών από την Kimberley Process, μια κοινή πρωτοβουλία της κυβέρνησης, της βιομηχανίας και της κοινωνίας των πολιτών που ρυθμίζει το εμπόριο και την παραγωγή διαμαντιών, αποκάλυψαν τον εξέχοντα ρόλο των αφρικανικών χωρών στην παγκόσμια βιομηχανία διαμαντιών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η παραγωγή ακατέργαστων διαμαντιών, γνωστών και ως φυσικά διαμάντια, γίνεται μόνο από 22 χώρες που τα εξορύσσουν από κοιτάσματα εντός των συνόρων τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οκτώ αφρικανικά κράτη έχουν εξασφαλίσει περίοπτη θέση στις δέκα πρώτες χώρες παραγωγής διαμαντιών παγκοσμίως το 2022.

Σε επίπεδο Αφρικής αυτές είναι οι 10 κορυφαίες χώρες παραγωγής διαμαντιών:

Ποιες είναι οι 10 κορυφαίες χώρες παραγωγής διαμαντιών στην Αφρική-1

Στην κορυφή και με διαφορά βρίσκεται η Μποτσουάνα και ακολουθούν, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Νότια Αφρική, Ανγκόλα, Ζιμπάμπουε, Ναμίμπια, Λεσότο, Σιέρα Λεόνε, Τανζανία και Γουινέα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από business insider

Διαβάστε επίσης:

Ινδία: Βουτιά 27,5% στις εξαγωγές κατεργασμένων διαμαντιών

H φούσκα των τεχνητών διαμαντιών «έσκασε»

Γιατί οι τιμές των διαμαντιών θα εκτοξευτούν 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News