Business & Finance Πέμπτη 6/06/2024, 14:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EFG: Άλμα της μετοχής εν μέσω φημών για deal με την Julius Baer

EFG: Άλμα της μετοχής εν μέσω φημών για deal με την Julius Baer

Άλμα που έφτασε και το 10% σημειώνει η μετοχή της EFG International, έπειτα από δημοσίευμα που την θέλει να εξαγοράζεται από την ανταγωνιστική της Julius Baer, με το deal να ανακοινώνεται άμεσα.

Η ιστοσελίδα Inside Paradeplatz μετέδωσε φήμες περί ανακοίνωσης της συμφωνίας την Παρασκευή, μετά το κλείσιμο των αγορών.

Η μετοχή της Julius Baer σημείωσε πτώση έως και 5% μετά το δημοσίευμα.

Στα τέλη του Μαΐου, το Bloomberg είχε γράψει ότι η Julius Baer είχε πραγματοποιήσει προκαταρκτικές συνομιλίες με την EFG για μια πιθανή συγχώνευση. Οι διαπραγματεύσεις αυτές πότε συνεχίζονται και πότε διακόπτονται και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία, έλεγαν πηγές του πρακτορείου.

Από το αρχικό δημοσίευμα του Bloomberg, στις 24 Μαΐου, η μετοχή της EFG έχει ενισχυθεί κατά 11%  και της Julius Baer έχει υποχωρήσει κατά 7%.

Μία πιθανή συμφωνία ανάμεσα στις δύο τράπεζες θα δημιουργούσε μια εταιρεία με περισσότερα από 500 δισ.  ελβετικά φράγκα σε υπό διαχείριση κεφάλαια. Και θα επιτάχυνε τη μεταμόρφωση του κλάδου διαχείρισης πλούτου, αφότου η UBS απέκτησε τον έλεγχο της ανταγωνιστικής της Credit Suisse στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διάσωσης.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

EFG International: Συζητούσε την πώλησή της στην Julius Baer

Επεκτείνεται η EFG της οικογένειας Λάτση – Προσλαμβάνει 100 τραπεζίτες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News