Business & Finance Πέμπτη 6/06/2024, 09:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nvidia: Αξίζει 3 τρισ. δολάρια – Ξεπέρασε την Apple

Nvidia: Αξίζει 3 τρισ. δολάρια – Ξεπέρασε την Apple

Έσπασε το φράγμα των 3 τρισ. δολαρίων η κεφαλαιοποίηση της Nvidia, με αποτέλεσμα η εταιρεία τσιπ να ξεπεράσει την Apple και να γίνει η δεύτερη πιο πολύτιμη εισηγμένη στον κόσμο.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε πάνω από 5% την Τετάρτη, ξεπερνώντας τα 1.224 δολάρια.

Η Nvidia σημειώνει μια μετεωρική άνοδο από πέρυσι, καθώς η αγορά στοιχηματίζει ότι θα είναι ένας από τους βασικούς κερδισμένους από το κύμα επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Η κεφαλαιοποίησή της είναι δεύτερη στον κόσμο, ακριβώς πίσω από τη Microsoft, η οποία επίσης ωφελείται από τον ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη, χάρη στην επένδυσή της στην OpenAI, την εταιρεία του ChatGPT.

Η Nvidia είχε αποτιμηθεί στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια μόλις τον Φεβρουάριο, όμως το σχέδιο που ανακοίνωσε για το split της μετοχής της πυροδότησε ένα αγοραστικό κύμα.

Η εταιρεία δεκαπλασιάζει τον αριθμό των μετοχών της και μειώνει ανάλογα την αξία τους, σε μια αλλαγή που στοχεύει να κάνει τις μετοχές πιο προσιτές στους μικροεπενδυτές.

Το split θα γίνει την Παρασκευή και σύμφωνα με το BBC, αναμένεται να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για τη μετοχή.

Η Nvidia, που ιδρύθηκε το 1993, ήταν αρχικά γνωστή για την κατασκευή τσιπ επεξεργασίας γραφικών, ιδιαίτερα για παιχνίδια υπολογιστή.

Πολύ πριν από την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, άρχισε να προσθέτει χαρακτηριστικά στα τσιπ της που βοηθούν στη μηχανική εκμάθηση.

Πλέον, θεωρείται «βαρόμετρο» για το πόσο γρήγορα εξαπλώνεται σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ο συνιδρυτής και CEO της, Jensen Huang, έχει μιλήσει για την αυγή της «επόμενης βιομηχανικής επανάστασης».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Nvidia ανακοινώνει την επόμενη γενιά τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

Ίσως γίνει η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο – Κάποιοι δεν έχουν ούτε ένα προϊόν της

«Μια νέα βιομηχανική επανάσταση»: Ράλι 140 δισ. σε ένα βράδυ για την εταιρεία-φαινόμενο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News