Business & Finance Τετάρτη 5/06/2024, 09:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ινδία: 371 δισ. δολάρια χάθηκαν στις αγορές σε μια μέρα λόγω των εκλογών

Ινδία: 371 δισ. δολάρια χάθηκαν στις αγορές σε μια μέρα λόγω των εκλογών

Κεφαλαιοποίηση 371 δισ. δολαρίων έχασαν σε μια ημέρα οι αγορές της Ινδίας, σημειώνοντας τη χειρότερη ημερήσια πτώση τους εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, καθώς οι εκλογικές επιδόσεις του κυβερνώντος κόμματος Bharatiya Janata του πρωθυπουργού Narendra Modi ήταν κατώτερες των προσδοκιών.

Ο Nifty 50  σημείωσε βουτιά 5,93% την Τρίτη, ενώ ο BSE Sensex έχασε 5,74%, στη  χειρότερη επίδοσή του από το 2020.

Ο δείκτης All India Market Capitalization έχασε πάνω από 31,06 τρισεκατομμύρια ρουπίες ή περίπου 371 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο στις 4 Ιουνίου, αναφέρει το CNBC.

Οι απώλειες της Τρίτης σημαίνουν ότι ο δείκτης Sensex παρέδωσε όλα τα κέρδη του για τη χρονιά σε μία μόνο ημέρα, καθώς από άνοδο 5,85% που σημείωνε από τις αρχές του έτους, πλέον υποχωρεί κατά 0,22%.

Ο Mondi εξασφαλίζει μια σπάνια τρίτη θητεία στην εξουσία, με το κόμμα του, το BJP, να κερδίζει 240 έδρες στο κοινοβούλιο, αλλά να χάνει την απόλυτη πλειοψηφία, καθώς η εκλογική αναμέτρηση αποδείχθηκε πιο δύσκολη από ό,τι αναμενόταν.

Ο συνασπισμός της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας (NDA) υπό την ηγεσία του BJP, ωστόσο, συγκέντρωσε 294 έδρες, καταφέρνοντας να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ξεπερνώντας τις 272 που απαιτούνται για τον σχηματισμό της κυβέρνησης.

Στις προηγούμενες γενικές εκλογές του 2019, το BJP είχε εξασφαλίσει 303 έδρες και το NDA 353 έδρες. Ο Mondi φέρεται να είχε εμφανιστεί τον Μάρτιο βέβαιος ότι το NDA θα εξασφάλιζε περισσότερες από 400 έδρες.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ινδία: Πρέπει να δημιουργήσει 115 εκατ. θέσεις εργασίας μέχρι το 2030

Είναι η Ινδία η νέα υπερδύναμη; Τι δείχνουν τα στοιχεία

Η Ινδία, ανερχόμενη παγκόσμια δύναμη – Ξεκινά ο ινδικός αιώνας;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News