Business & Finance Δευτέρα 3/06/2024, 12:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Roaring Kitty ξαναχτυπά: Το post που εκτίναξε τη μετοχή της GameStop

O Roaring Kitty ξαναχτυπά: Το post που εκτίναξε τη μετοχή της GameStop

Ράλι, που έφτασε μέχρι και το 90%, σημειώνει στην προσυνεδρίαση της Wall Street η μετοχή της GameStop. Αφορμή για την εκτίναξή της είναι ένα νέο post από τον Keith Gill, τον άνθρωπο από τον  οποίο ξεκίνησε το τεράστιο short squeeze στη μετοχή το 2021.

Ο Gill, που είναι γνωστός ως Roaring Kitty στο YouTube και το X, επανεμφανίστηκε την Κυριακή, όταν πόσταρε ένα screenshot από το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο. Στο post φαίνεται ότι διαθέτει μια μεγάλη θέση στις μετοχές και τα call options της GameStop.O Roaring Kitty ξαναχτυπά: Το post που εκτίναξε τη μετοχή της GameStop-1

Σύμφωνα με το CNBC, η θέση του στις μετοχές αξίζει 115,7 εκατ. δολάρια, ενώ ο trader έχει αγοράσει επίσης 120.000 call options με strike price στα 20 δολάρια και λήξη στις 21 Ιουνίου (αγοράστηκαν στα 5,68 δολάρια το καθένα). H μετοχή της GameStop έκλεισε στα 23,14 δολάρια την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η επιστροφή του Gill στα social media πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, πυροδοτώντας και πάλι ράλι στη μετοχή της GameStop, η οποία μόνο μέσα στον Μάιο υπερδιπλασίασε την αξία της.

Ο Keith Gill, πρώην στέλεχος της Massachusetts Mutual Life Insurance, ενθάρρυνε το 2021, μέσω μιας σειράς από βίντεο στο YouTube και posts στο Reddit, μια ομάδα από day traders να αγοράσουν τη μετοχή της GameStop, για να αναγκάσουν τα hedge funds που είχαν σορτάρει την εταιρεία να καλύψουν τις θέσεις τους.

Το trade έγινε τόσο μεγάλο και τρελό, ώστε σε κάποιο σημείο, χρηματιστηριακές πλατφόρμες όπως η Robinhood αναγκάστηκαν να διακόψουν τις συναλλαγές στην εν λόγω μετοχή. Το ζήτημα απασχόλησε και επιτροπές του Κογκρέσου. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Capital Economics: Δείχνει η δεύτερη μανία με τις meme stocks σκάσιμο της φούσκας;

Νέο πάρτι στις meme stocks – Επιστρέφει η μανία της πανδημίας;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News