Business & Finance Δευτέρα 3/06/2024, 07:18
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ

Warren Buffett: Αυτή η απλή δεξιότητα κάνει τη διαφορά εάν θέλετε να επιτύχετε

Warren Buffett: Αυτή η απλή δεξιότητα κάνει τη διαφορά εάν θέλετε να επιτύχετε

Στους νέους που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας του απευθύνεται αυτή τη φορά ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής της Berkshire, Warren Buffett

Σε αυτούς δίνει συμβουλές προκειμένου να βάλουν τις βάσεις για τα μελλοντικά τους κέρδη, τονίζοντας:

Πρώτον, «βρείτε τη δουλειά που θα θέλατε να έχετε αν δεν χρειαζόταν να δουλεύετε». Μπορεί να είναι ευκολότερο να το λες παρά να το κάνεις, παραδέχτηκε, και μπορεί αυτό να μη γίνει σε πρώτο χρόνο.

Δεύτερον: Για να πετύχετε τους στόχους σας, βελτιώστε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες.

Η ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων είναι «μια ‘μέτρια’ βελτίωση που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη μελλοντική σας κερδοφόρα δύναμη, καθώς και σε πολλές άλλες πτυχές της ζωής σας», είπε. Τόνισε παράλληλα πως είναι μια «απαραίτητη» δεξιότητα, ανεξάρτητα από τη δουλειά που κάνει κανείς, επειδή με αυτόν τον τρόπο  είναι σε θέση να κάνει τους άλλους να ακολουθήσουν τις ιδέες του.

Η «επικοινωνία» κατατάχθηκε στο Νο. 1 της λίστας του LinkedIn με τις πιο περιζήτητες δεξιότητες τον Φεβρουάριο. Μια έκθεση του 2022 που δημοσιεύθηκε από τον ιστότοπο αναζήτησης εργασίας Joblist διαπίστωσε ότι το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων με εξωστρεφή προσωπικότητα είχε λάβει προαγωγή κατά το προηγούμενο έτος,  περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα προσωπικότητας στην έρευνα.

Μάλιστα ο Buffett εκμυστηρεύτηκε ότι όταν ήταν νέος, αρρώσταινε μόνο στη σκέψη μιας δημόσιας ομιλίας, και πως, όταν πήρε μαθήματα γι’ αυτό κατάλαβε ότι επρόκειτο για το «πιο σημαντικό (του) πτυχίο».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα 3 χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Warren Buffett σε έναν καλό υπάλληλο

Το μυστικό του Warren Buffett για μια επιτυχημένη ζωή – Ο καθένας μπορεί να το κάνει

Συνέντευξη για δουλειά. Θα βοηθούσε αν ξέρατε τις ερωτήσεις;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News