Business & Finance Παρασκευή 24/05/2024, 22:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλία: Η G7 χρειάζεται ενότητα στο εμπόριο με την Κίνα

Ιταλία: Η G7 χρειάζεται ενότητα στο εμπόριο με την Κίνα

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζιανκάρλο Τζορτζέτι, δήλωσε ότι οι χώρες που επιθυμούν να ανακόψουν τις στρεβλώσεις του παγκόσμιου εμπορίου από την Κίνα πρέπει να αποφύγουν να μπουν σε εμπορικούς πολέμους.

«Η κινεζική βιομηχανική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα που δεν μπορεί να εισέλθει στις ΗΠΑ αναπόφευκτα διαχέεται σε άλλες αγορές», είπε σε δημοσιογράφους την Παρασκευή στην Στρέζα της Ιταλίας, όπου φιλοξενεί μια συνάντηση των ομολόγων του από τις χώρες μέλη της Ομάδας των Επτά (G7). «Αλλά αυτό που δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβεί, και το συζητάμε, είναι να μπούμε σε ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών της G7 – αυτό θα ήταν ατυχές».

Η βιομηχανική ισχύς της Κίνας ήταν το βασικό θέμα συζήτησης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών, καθώς συναντώνται στις όχθες της λίμνης Ματζόρε. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν είπε ότι είναι κρίσιμο για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να παρουσιάσουν ένα σαφές και ενωμένο μέτωπο για την κινεζική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και προειδοποίησε για τον παγκόσμιο αντίκτυπο των μακροοικονομικών ανισορροπιών του Πεκίνου.

Τα σχόλια λαμβάνουν χώρα, καθώς οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζουν όλο και πιο δυναμικά εμπορικά μέτρα.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λεμέρ ανέφερε ότι η G7 χρειάζεται να κάνει μία αποτίμηση των υπερβολικών κινεζικών βιομηχανικών εξαγωγών καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να αποφύγει να εγκλωβιστεί στο σταυροδρόμι ενός εμπορικού πολέμου.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News