Business & Finance Τρίτη 14/05/2024, 09:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H νέα εκδοχή του ChatGPT κάνει μαθήματα μαθηματικών και φλερτάρει

H νέα εκδοχή του ChatGPT κάνει μαθήματα μαθηματικών και φλερτάρει

Τη νέα εκδοχή του chatbot τεχνητής νοημοσύνης της, του ChatGPT, παρουσίασε η OpenAI.

Το GPT-4o θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του ChatGPT και όχι μόνο στους συνδρομητές.

Η νέα εκδοχή του chatbot είναι πιο γρήγορη από τις προηγούμενες εκδόσεις και έχει προγραμματιστεί να πιάνει συζήτηση ή ακόμα και να φλερτάρει με τους χρήστες.

Το GPT-4o  μπορεί να διαβάζει και να συζητά εικόνες, να μεταφράζει γλώσσες και να αναγνωρίζει συναισθήματα από οπτικές εκφράσεις. Υπάρχει επίσης μνήμη, ώστε να μπορεί να ανακαλεί προηγούμενα μηνύματα.

Η συνομιλία με το νέο ChatGPT ρέει με μεγαλύτερη ευκολία, χωρίς καθυστέρηση μεταξύ της ερώτησης και της απάντησης, σύμφωνα με το BBC.

Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής επίδειξης της φωνητικής έκδοσης του GPT-4o, το chatbot εξήγησε στον χρήστη πώς μπορεί να λύσει μια απλή εξίσωση γραμμένη σε ένα κομμάτι χαρτί, αντί να την λύσει απλώς για λογαριασμό του. Ανέλυσε κώδικα υπολογιστή, μετέφρασε μεταξύ ιταλικών και αγγλικών και ερμήνευσε τα συναισθήματα στη selfie ενός χαμογελαστού άντρα.

Χρησιμοποιώντας μια ζεστή αμερικάνικη γυναικεία φωνή, το chatbot χαιρέτησε τους συνομιλητές του ρωτώντας τους πώς τα πάνε. Και όταν του έκαναν ένα κομπλιμέντο, απάντησε: «Σταμάτα, με κάνεις να κοκκινίζω!».

Βέβαια, όπως σημειώνει το BBC, η νέα έκδοση του ChatGPT δεν είναι τέλεια, αφού για παράδειγμα σε κάποιο σημείο μπέρδεψε έναν χαμογελαστό άντρα με μια ξύλινη επιφάνεια και άρχισε να λύνει μια εξίσωση που δεν είχε ακόμη εμφανιστεί. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για να εξαλειφθούν οι δυσλειτουργίες και οι παραισθήσεις που κάνουν τα chatbot αναξιόπιστα και δυνητικά μη ασφαλή.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Demis Hassabis – Mustafa Suleyman: Από παλιοί φίλοι, «μονομάχοι» της τεχνητής νοημοσύνης

Apple: Κοντά σε συμφωνία για να μπει το ChatGPT στο iPhone

Να λέτε πάντα «ευχαριστώ» στο ChatGPT – Γιατί πρέπει να είστε ευγενικοί με τα chatbots

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News