Business & Finance Πέμπτη 9/05/2024, 09:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισπανία: Πρόταση επιθετικής εξαγοράς της Sabadell από την BBVA

Ισπανία: Πρόταση επιθετικής εξαγοράς της Sabadell από την BBVA

Προσφορά επιθετικής εξαγοράς της Banco de Sabadell κατέθεσε η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, λίγες μέρες αφότου η μικρότερης ανταγωνίστριά της απέρριψε την προηγούμενη προσέγγισή της.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας κατέθεσε προσφορά για όλες τις μετοχές της Sabadell, με παρόμοιους όρους με την προηγούμενη προσφορά της. Την περασμένη εβδομάδα, είχε προτείνει μια σχέση ανταλλαγής μίας νέας μετοχής BBVA για κάθε 4,83 μετοχές της Sabadell. Η προσφορά αυτή αποτιμούσε τη Sabadell στα 12 δισ. ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Sabadell απέρριψε την προσέγγιση στις 6 Μαΐου, λέγοντας ότι η προσφορά «υποτιμά σημαντικά τις δυνατότητες της Banco Sabadell και τις αυτόνομες προοπτικές ανάπτυξής της».

Ένας συνδυασμός των δύο παικτών θα δημιουργούσε έναν νέο ισπανικό τραπεζικό κολοσσό με ενεργητικό άνω του 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ. Η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της BBVA και της Sabadell θα είναι περίπου 70 δισ. ευρώ, ή περίπου ίση με την αποτίμηση της μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας, της Banco Santander.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η BBVA επιχειρεί να εξαγοράσει τη Sabadell καθώς οι δύο τράπεζες πραγματοποίησαν βραχύβιες διαπραγματεύσεις στα τέλη του 2020, όμως οι συνομιλίες ναυάγησαν λόγω διαφωνιών για το τίμημα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ισπανία: Η BBVA προσεγγίζει ξανά την Sabadell για συγχώνευση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News