Business & Finance Πέμπτη 2/05/2024, 16:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πτώση του γίγαντα της πανδημίας: Νέες απολύσεις και παραίτηση του CEO στην Peloton

Η πτώση του γίγαντα της πανδημίας: Νέες απολύσεις και παραίτηση του CEO στην Peloton

Για μια ακόμη φορά απέτυχε να ανακτήσει τις «δόξες» της πανδημίας η Peloton, αφού σήμερα ο CEO Barry McCarthy ανακοίνωσε την παραίτησή του, καθώς και την απόλυση περίπου 15% του υπολειπόμενου εργατικού δυναμικού.

Η αμερικανική εταιρεία μηχανημάτων γυμναστικής εκτοξεύθηκε την περίοδο της καραντίνας, όταν πολλοί ανά τον κόσμο ήταν «κολλημένοι» στα σπίτια τους. Αυτή η πρωτοφανής ανάπτυξη υποχώρησε απότομα, όταν τα υγειονομικά μέτρα καταργήθηκαν και επανήλθαν οι καθημερινή ρυθμοί. Η εταρεία είχε επενδύσει αδρά στην εφοδιαστική της αλυσίδα και φαίνεται πως υπερεκτίμησε τις επιδόσεις που θα είχε μετά την επιστροφή στην κανονικότητα. Έκτοτε, αδυνατεί να ορθοποδήσει, ενώ έχει ήδη συρρικνώσει σημαντικά το εργατικό της δυναμικό.

Στον πέμπτο γύρο απολύσεων που ανακοινώθηκε σήμερα επηρεάζονται περίπου 400 θέσεις εργασίας διεθνώς. Κι όμως πριν από έναν χρόνο περίπου, ο McCarthy δήλωνε αισιόδοξος ότι η εταιρεία έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο και διαβεβαίωνε τους αναλυτές ότι δεν θα γίνουν περαιτέρω περικοπές προσωπικού.

«Όσο δύσκολο κι αν ήταν να προβούμε σε επιπλέον περικοπές, η Peloton δεν είχε άλλο τρόπο να φέρει τις δαπάνες της σε ισορροπία με τα έσοδά της», δήλωσε ο McCarthy, τονίζοντας πως πρόκειται για σημαντικό βήμα προς την αναχρηματοδότηση του χρέους της, στην οποία στοχεύει η Peloton. Οι απολύσεις είναι μέρος ενός δωδεκάμηνου προγράμματος αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει στόχο να μειώσει τις ετήσιες δαπάνες κατά τουλάχιστον 200 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο McCarthy αποχωρεί ύστερα από μόλις δύο χρόνια περίπου στο τιμόνι της εταιρείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Verge

Διαβάστε επίσης:

Μαζικές απολύσεις στην τεχνολογία: Η φούσκα της πανδημίας έσκασε τρία χρόνια μετά

Το τέλος του Zoom boom: Το χρονικό της πτώσης για τον κερδισμένο της πανδημίας

Drunk Elephant: Η γυναίκα πίσω από το brand που τρελαίνει τα 10χρονα – Όλοι της έλεγαν ότι κάνει λάθος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News