Business & Finance Τρίτη 30/04/2024, 09:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Ανάπτυξη 0,2% για την οικονομία το πρώτο τρίμηνο του έτους

Γαλλία: Ανάπτυξη 0,2% για την οικονομία το πρώτο τρίμηνο του έτους

Η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας επιταχύνθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους, με τα στοιχεία να εκτιμάται ότι ενισχύουν τις πιθανότητες να βγει η Ευρωζώνη από την ήπια ύφεση.

Η Γαλλία εμφάνισε ανάπτυξη 0,2% σε τριμηνιαία βάση, καθώς η εγχώρια ζήτηση αυξήθηκε. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg περίμεναν ανάπτυξη 0,1%.

«Σε όλους εκείνους που θέλουν οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι η οικονομία μας βρίσκεται σε αδιέξοδο, τα γεγονότα είναι πεισματικά: Η γαλλική ανάπτυξη προοδεύει», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire .

Η Γαλλία δεν πέτυχε τους στόχους της για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2023, εν μέρει λόγω της ασθενέστερης οικονομικής ανάπτυξης, με αποτέλεσμα ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν ένα νέο δημοσιονομικό σχέδιο που θα μπορούσε να επισπεύσει μια πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης.

Η Γαλλία δέχεται επίσης πιέσεις λόγω μιας σειράς reviews από τους οίκους αξιολόγησης, αν και τόσο η Moody’s όσο και η Fitch Ratings επιβεβαίωσαν την αξιολόγησή τους την περασμένη εβδομάδα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Γαλλία: Η απειλή υποβαθμίσεων εντείνει τα δημοσιονομικά προβλήματα του Macron

Γαλλία: Πλήγμα για τον Macron η υπέρβαση του ελλείμματος

Καθυστερεί η ανάκαμψη της Ευρωζώνης: Βαρίδια η Γερμανία και η Γαλλία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News