Business & Finance Τρίτη 19/03/2024, 12:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ILO: 27,6 εκατ. άτομα σε καταναγκαστική εργασία – Παράνομα κέρδη 236 δισ. δολαρίων

ILO: 27,6 εκατ. άτομα σε  καταναγκαστική εργασία – Παράνομα κέρδη 236 δισ. δολαρίων

Η καταναγκαστική εργασία στον ιδιωτικό τομέα παράγει 236 δισ. δολάρια σε παράνομα κέρδη κάθε χρόνο, υπολογίζει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO).

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα, Τρίτη, αποκαλύπτει μια αύξηση αυτών των παράνομων κερδών κατά 27% από το 2014 έως το 2021.

Το μεγαλύτερο μέρος των κερδών αυτών εντοπίζεται στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και ακολουθούν η Ασία, ο Ειρηνικός και η Αμερική, σημειώνει το Bloomberg.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε καθεστώς καταναγκαστικής εργασίας υπόκεινται σε διάφορες μορφές εξαναγκασμού, με την σκόπιμη και συστηματική παρακράτηση των μισθών τους να είναι ανάμεσα στις πιο συνηθισμένες», είπε ο επικεφαλής του ILO, Gilbert Houngbo.

«Τώρα γνωρίζουμε ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Η διεθνής κοινότητα πρέπει επειγόντως να συνεργαστεί για να αναλάβει δράση», πρόσθεσε.

Η μελέτη του ILO υπολογίζει ότι traffickers και εγκληματίες βγάζουν σχεδόν 10.000 δολάρια από κάθε θύμα, έναντι 8.269 δολαρίων που έβγαζαν (σε προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό βάση) πριν από μία δεκαετία.

Περίπου 27,6 εκατ. άτομα συμμετείχαν σε καταναγκαστική εργασία ανά πάσα στιγμή μέσα στο 2021, υπολογίζει το ILO. «Το νούμερο αυτό αντιστοιχεί σε 3,5 ανθρώπους ανά 1.000 άτομα πληθυσμού στον κόσμο».

Το ILO θεωρεί καταναγκαστική εργασία κάθε δουλειά που γίνεται υπό την απειλή οποιασδήποτε ποινής και για την οποία το άτομο δεν προσφέρεται  από μόνο του.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

ΕΥ: Η ΑΙ δε θα αντικαταστήσει τους εργαζόμενους, θα τους ενδυναμώσει

Το δημογραφικό πρόκληση για την αγορά εργασίας – Οι 4 αναδυόμενες τάσεις

Ευρώπη: Η βόμβα του δημογραφικού θα σκάσει στα χέρια των κυβερνήσεων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News