Business & Finance Τρίτη 12/03/2024, 09:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώσεις τιμών από τα Ikea – Αντιστρέφονται οι ανατιμήσεις του 2022

Μειώσεις τιμών από τα Ikea – Αντιστρέφονται οι ανατιμήσεις του 2022

Σε μειώσεις τιμών σε όλο τον κόσμο προχωρά η σουηδική εταιρεία επίπλων Ikea, καθώς το κόστος των μεταφορικών και των πρώτων υλών μειώνεται.

Στόχος της εταιρείας είναι τώρα να αντιστρέψει μέρος των αυξήσεων τιμών στις οποίες προχώρησε το 2022.

«Το κάνουμε σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», είπε στο CNBC ο Tolga Oncu, επικεφαλής λιανικής στον Όμιλο Inkga, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης καταστημάτων Ikea.

«Αυτή τη στιγμή, εταιρείες όπως η Ikea πρέπει να επενδύσουν στην τιμολόγηση παρά στην κερδοφορία», είπε, αναγνωρίζοντας ότι τα οικονομικά πολλών ανθρώπων είναι σήμερα ασθενέστερα. Οι μειώσεις των τιμών, που ξεκίνησαν στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο, οδήγησαν σε αύξηση των πελατών, καθώς και σε αύξηση των ειδών που πωλούνται στα καταστήματα Ikea, σύμφωνα με το Oncu.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, η Ingka επένδυσε πάνω από 1 δισ. ευρώ σε μειώσεις τιμών σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, σύμφωνα με το Reuters.

Στον Καναδά, η τιμή της δημοφιλούς βιβλιοθήκης Billy μειώθηκε κατά 20% από τότε που η εταιρεία επένδυσε 55 εκατ. ευρώ για να μειώσει τις τιμές σε περισσότερα από 1.500 προϊόντα, δήλωσε η Ingka τον Ιανουάριο.

Η δέσμευση της Ikea να συνεχίσει να μειώνει τις τιμές έρχεται αρκετούς μήνες μετά την προειδοποίησή της για καθυστερήσεις στις παραδόσεις, λόγω των προβλημάτων στις θαλάσσιες μεταφορές στην Ερυθρά Θάλασσα.

Παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους στην Ερυθρά Θάλασσα, «είμαστε περισσότερο και καλύτερα εξοπλισμένοι από ποτέ, επομένως θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας να συνεχίσουμε να μειώνουμε τις τιμές σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο Oncu στο CNBC.

«Στην Ikea, όλα έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πολλών», είπε. «Τα όνειρα και οι επιθυμίες πολλών ανθρώπων να έχουν ένα καλύτερο σπίτι δεν έχουν αλλάξει λόγω των οικονομικών προκλήσεων, οπότε είμαι χαρούμενος που μπορούμε να συμβάλουμε στην παροχή πιο προσιτών και πιο βιώσιμων προϊόντων στους πολλούς».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Μειώσεις τιμών στα IKEA από τον όμιλο Fourlis

Όσα χάσαμε στον κορωνοϊό – Γιατί η ποικιλία στα ράφια δεν πρόκειται να επιστρέψει

Οι CEO φοβούνται ότι οι ασταθείς αλυσίδες εφοδιασμού είναι πλέον η νέα κανονικότητα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News