Business & Finance Τρίτη 27/02/2024, 15:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Macy’s: Λουκέτο σε 150 καταστήματα τα επόμενα τρία χρόνια

Macy’s: Λουκέτο σε 150 καταστήματα τα επόμενα τρία χρόνια

Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Macy’s Inc. ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει 150 καταστήματα, σχεδόν το ένα τρίτο των ομώνυμων καταστημάτων της στις ΗΠΑ, στην προσπάθειά της να αποκρούσει τις προσφορές εξαγοράς από δύο ακτιβιστικές εταιρείες.

Η εταιρεία δεν έδωσε εκτίμηση του αριθμού των εργαζομένων που θα επηρεαστούν από τα λουκέτα, τα οποία θα γίνουν σταδιακά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Πολλά από τα καταστήματα βρίσκονται κοντά σε άλλες τοποθεσίες της Macy’s, γεγονός που θα μπορούσε να επιτρέψει σε ορισμένους εργαζόμενους να μετακινηθούν. Η Macy’s σχεδιάζει επίσης να προσθέσει 15 νέα καταστήματα Bloomingdale’s και 30 καταστήματα Bluemercury μέχρι το 2026 – μια προσπάθεια να επιταχύνει την ανάπτυξη των πολυτελών εμπορικών σημάτων της. 

Η ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται από τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, έρχεται στον απόηχο της προσφοράς εξαγοράς ύψους 5,8 δισ. δολαρίων από την Arkhouse Management Co. και την Brigade Capital Management τον Δεκέμβριο. Η Macy’s απέρριψε την προσφορά, αλλά την περασμένη εβδομάδα η Arkhouse πρότεινε εννέα διευθυντές στο διοικητικό συμβούλιο της Macy’s, καθώς ο ακτιβιστής επενδυτής επιμένει στις προσπάθειές του. 

Σχετικά με τις προβλέψεις της, η Macy’s προειδοποίησε ότι αναμένει κέρδη πρώτου τριμήνου από 10 σεντς έως 16 σεντς ανά μετοχή, πολύ χαμηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για 45 σεντς.

Διαβάστε επίσης:

Macy’s: Απολύει 2.300 εργαζομένους και κλείνει πέντε καταστήματα

Οι Αμερικανοί δεν ψωνίζουν πλέον σαν να μην υπάρχει αύριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News