Business & Finance Δευτέρα 26/02/2024, 12:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: Βλέπει περιθώρια για διεύρυνση του ράλι στις αγορές

Goldman Sachs: Βλέπει περιθώρια για διεύρυνση του ράλι στις αγορές

Τα χρηματιστήρια μπορούν να κινηθούν ακόμα υψηλότερα, έπειτα και από τα νέα ιστορικά ρεκόρ που σημείωσαν, εφόσον οι οικονομικές προοπτικές παραμείνουν αισιόδοξες και οι επενδυτές ρίξουν χρήματα στις μετοχές που έχουν μείνει πίσω από το ράλι, εκτιμά η Goldman Sachs.

Ο S&P 500 βρέθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά τελευταία, όμως οι θέσεις των επενδυτών είναι εξαιρετικά συγκεντρωμένες στις μετοχές του λεγόμενου Magnificent Seven (Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Meta, Tesla και Nvidia), σημειώνει ο οίκος.

Ενώ αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο μιας διόρθωσης, ταυτόχρονα υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω στήριξη στο αισιόδοξο κλίμα και τις τοποθετήσεις, «ειδικά εάν αρχίσουμε να βλέπουμε μια πιο ουσιαστική στροφή από τα μετρητά στις ριψοκίνδυνες επενδύσεις και στις μετοχές που έχουν μείνει πίσω», αναφέρουν οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έχουν επιτύχει νέα ρεκόρ φέτος, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια, παρότι οι οικονομίες παραμένουν ανθεκτικές. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρηματιστηριακών κερδών οφείλεται στα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας.

Εάν δεν ληφθεί υπόψη η αυξημένη στάθμιση των τεχνολογικών megacaps στη Wall Street, τότε ο S&P 500 κινείται πιο κοντά στα υψηλά του 2009.

Goldman Sachs: Βλέπει περιθώρια για διεύρυνση του ράλι στις αγορές-1

Άλλοι στρατηγικοί αναλυτές, όπως ο Michael Hartnett της Bank of America, επίσης πιστεύουν ότι η αισιοδοξία για την τεχνητή νοημοσύνη και την ανάπτυξη των οικονομιών θα στηρίξει τα χρηματιστήρια. Ο  Marko Kolanovic της JP Morgan αποτελεί την εξαίρεση, προειδοποιώντας ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τις αγορές από μία περίοδο στασιμοπληθωρισμού, στο στυλ της δεκαετίας του 1970.

Συνολικά, οι στρατηγικοί αναλυτές τους οποίους παρακολουθεί το Bloomberg εκτιμούν κατά μέσο όρο ότι ο S&P 500 θα κλείσει τη χρονιά γύρω στις 4.897 μονάδες, δηλαδή σε επίπεδα περίπου 4% χαμηλότερα από τα σημερινά.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

UBS: Τι θα γίνει μετά το ρεκόρ του S&P 500; Τα μαθήματα της ιστορίας

Deutsche Bank: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις ζωές και τις οικονομίες – Θα ανέβουν κι άλλο οι αγορές

Goldman Sachs: Αναβαθμίζει στις 5.200 μονάδες την τιμή-στόχο του S&P 500

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News