Business & Finance Παρασκευή 23/02/2024, 15:01
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Ολο και περισσότεροι εργοδότες στηρίζουν τους εργαζόμενους γονείς

ΗΠΑ: Ολο και περισσότεροι εργοδότες στηρίζουν τους εργαζόμενους γονείς

Οι εργαζόμενοι γονείς που αναζητούν προσιτή, προσβάσιμη και υψηλής ποιότητας βοήθεια για τα παιδιά στις ΗΠΑ, δυσκολεύονται να την βρουν. Το θετικό είναι ότι οι εργοδότες έχουν αρχίσει να τους στηρίζουν, αλλά το αρνητικό είναι ότι αυτοί που το κάνουν, αποτελούν εξαίρεση και όχι κανόνα.

Τα στοιχεία από το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ δείχνουν ότι το ετήσιο κόστος για τη φροντίδα μόνο ενός ανήλικου, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορεί εύκολα να αντιστοιχεί στο 15% έως 20% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος.

Μια έρευνα πέρυσι από την Mercer, εταιρεία συμβούλων σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό, διαπίστωσε ότι το 54% των εργοδοτών με τουλάχιστον 500 εργαζόμενους δεν προσφέρει κανένα επίδομα παιδικής φροντίδας.

Επομένως, ίσως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα τρία τέταρτα των εργαζομένων μητέρων που ερωτήθηκαν από το Moms First και το Adecco Group US Foundation πέρυσι δήλωσαν ότι η εταιρεία τους θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει τους γονείς με μικρά παιδιά.

Ωστόσο, η Upwards και η Bright Horizons, πάροχος κέντρων πρώιμης εκπαίδευσης και παιδικής φροντίδας, διαπιστώνουν ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός εργοδοτών που επιδιώκουν να προσφέρουν για πρώτη φορά επιδόματα παιδικής μέριμνας ή να επεκτείνουν αυτά που ήδη έχουν.

«Υπήρξε μια πολύ μεγάλη αύξηση στο ενδιαφέρον των πελατών να προσφέρουν φροντίδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είδαμε ότι το ενδιαφέρον συνεχίζεται», δήλωσε ο CEO της Bright Horizons, Stephen Kraemer.

Ο Kraemer σημείωσε ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον από εργοδότες σχετικά με την παροχή παιδικής φροντίδας εντός του χώρου εργασίας, για να διευκολυνθούν οι εργοδότες να επιστρέψουν σε αυτόν.

Για πολλές επιχειρήσεις ωστόσο, ένα νηπιαγωγείο στο γραφείο μπορεί να είναι δύσκολο να υπάρξει, οπότε καταφεύγουν σε λύσεις όπως παραπάνω χρήματα για την φροντίδα των παιδιών ή πληρωμένες άδειες για τον ίδιο λόγο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN 

Διαβάστε επίσης: 

Γονικές άδειες: Τι αλλάζει για πατέρες, γονείς, φροντιστές συγγενών

N. Κορέα: Εταιρεία βρήκε τη λύση στο δημογραφικό – Δίνει 75.000 δολάρια σε όποιον υπάλληλο κάνει παιδί 

Κίνα: Το Trip.com επιδοτεί τους εργαζόμενους που κάνουν παιδιά 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News