Business & Finance Τρίτη 13/02/2024, 19:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Ικανοποίηση Yellen για τον ΔΤΚ – Δείχνουν πρόοδο στον αγώνα κατά του πληθωρισμού

ΗΠΑ: Ικανοποίηση Yellen για τον ΔΤΚ – Δείχνουν πρόοδο στον αγώνα κατά του πληθωρισμού

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen δήλωσε την Τρίτη ότι τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιανουάριο δείχνουν πρόοδο στη μάχη κατά του πληθωρισμού, παρά την αύξηση του κόστους στέγασης που ώθησε τον δείκτη περισσότερο από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

Η Yellen, σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις για μια εκδήλωση σε νοσοκομείο του Πίτσμπουργκ, επικεντρώθηκε στο ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού του ΔΤΚ 3,1% και όχι στην έκπληξη της αύξησης 0,3% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο.

«Η σημερινή έκθεση για τον ΔΤΚ έδειξε ότι, τον Ιανουάριο, ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε στο 3,1%. Αυτό είναι έξι ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το ανώτατο επίπεδό του τον Ιούνιο του 2022», δήλωσε. «Την ίδια στιγμή, η ύφεση που πολλοί προέβλεπαν ότι θα απαιτούνταν, για να δούμε τον πληθωρισμό να μειώνεται, δεν φαίνεται να έχει αποφευχθεί».

Η Yellen δήλωσε ότι η κυβέρνηση Biden έχει σημειώσει «σημαντική πρόοδο στη μάχη για τη μείωση του πληθωρισμού», με τις τιμές βασικών δαπανών των νοικοκυριών, όπως η βενζίνη, τα αβγά και οι τιμές των αεροπορικών ναύλων να έχουν μειωθεί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Παραμένει ψηλά ο πληθωρισμός – Αμφιβολίες για τις μειώσεις επιτοκίων

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των καταναλωτών

Fed: Άφησε σταθερά επιτόκια – Προετοιμάζει το έδαφος για μείωση των επιτοκίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News