Business & Finance Τρίτη 6/02/2024, 12:28
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Hernandez de Cos (ΕΚΤ): Ακολουθούμε τις δικές μας εκτιμήσεις, όχι της αγοράς

Hernandez de Cos (ΕΚΤ): Ακολουθούμε τις δικές μας εκτιμήσεις, όχι της αγοράς

Ακόμα ένας κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης έρχεται να διαψεύσει τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της αγοράς για πρόωρες μειώσεις επιτοκίων.
Σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Pablo Hernandez de Cos, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όταν καθορίζει τη νομισματική της πολιτική, λαμβάνει υπόψη τις δικές της οικονομικές προοπτικές και όχι τις προβλέψεις των επενδυτών.

Ο επικεφαλής της ισπανικής κεντρικής τράπεζας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει στον στόχο του 2%, αλλά δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι θα συνεχίσουν να καθοδηγούνται από τα οικονομικά δεδομένα. Παρότι οι traders προβλέπουν μείωση των επιτοκίων τον Απρίλιο, οι περισσότεροι αξιωματούχοι της ΕΚΤ φαίνεται να προτιμούν μια κίνηση το νωρίτερο τον Ιούνιο. 

«Δεν είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε τις προσδοκίες της αγοράς», δήλωσε ο Ντε Κος την Τρίτη στη Λευκωσία. «Ακολουθούμε τη δική μας εκτίμηση», πρόσθεσε. 
Στην ίδια εκδήλωση, παρόμοιες απόψεις εκφράστηκαν από τον Κύπριο ομόλογό του De Cos, Κωνσταντίνο Ηροδότου. «Δεν μπορείς να ξέρεις από τώρα ή να ανακοινώσεις από τώρα πότε θα αρχίσουν οι μειώσεις των επιτοκίων», είπε. «Πρέπει να δούμε τα δεδομένα».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News