Business & Finance Δευτέρα 5/02/2024, 16:07
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Estée Lauder: Σχέδιο αναδιάρθρωσης με απολύσεις 3.000 ατόμων

Estée Lauder: Σχέδιο αναδιάρθρωσης με απολύσεις 3.000 ατόμων

Η τιμή της μετοχής της Estée Lauder Cos. εκτινάχθηκε στα ύψη, μόλις ανακοίνωσε ότι περικόπτει έως και 3.000 θέσεις ως μέρος ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης για να επαναφέρει σε αναπτυξιακή τροχιά μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες προϊόντων ομορφιάς στον κόσμο.

Ο όμιλος διαφόρων εμπορικών ονομάτων έχει περίπου 62.000 άτομα σε προσωπικό παγκοσμίως και δήλωσε ότι θα καταργήσει το 3% – 5% αυτών των θέσεων εργασίας.

Οι περικοπές αυτές αναμένεται να αποφέρουν ετήσια ακαθάριστα οφέλη προ φόρων μεταξύ 350 και 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η εταιρεία, μέρος των οποίων θα επανεπενδύσει στον όμιλο, με στόχο την ανάπτυξη.

Η Estée Lauder αναμένει τώρα οι περικοπές θέσεων εργασίας και το ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσής της θα οδηγήσουν σε λειτουργικά κέρδη ύψους 1,1 δισ. δολαρίων με 1,4 δισ. δολαρίων.

Σχεδόν όλα τα οικονομικά οφέλη αναμένονται να φανούν το 2025 και 2026, είπε η εταιρεία.

Η μετοχή της Estée Lauder σημείωσε άλμα 11% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Οι πωλήσεις και τα κέρδη της Estée Lauder μειώθηκαν το περασμένο έτος, λόγω της πτώσης των πωλήσεων σε καταστήματα αφορολογήτων ειδών στα αεροδρόμια και αλλού στην Ασία.

Η Estée Lauder χάνει επίσης μερίδιο αγοράς από την L’Oréal SA, η οποία ενίσχυσε τις πωλήσεις αξιοποιώντας τις εταιρείες για περιποίηση του δέρματος, CeraVe και La Roche-Posay. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης: 

Μαζικές απολύσεις στην τεχνολογία: Η φούσκα της πανδημίας έσκασε τρία χρόνια μετά

Τεχνολογικές εταιρείες: Ποδαρικό στο 2024 με μαζικές απολύσεις

Τι αλλάζει στις απολύσεις – Πότε γίνονται χωρίς αποζημίωση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News