Business & Finance Πέμπτη 18/01/2024, 11:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Japan Airlines ξεκίνησε ως αεροσυνοδός

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Japan Airlines ξεκίνησε ως αεροσυνοδός

Η Japan Airlines όρισε την πρώτη της γυναίκα πρόεδρο, μια πρώην αεροσυνοδό, η οποία κατάφερε να ανέβει στην εταιρική ιεραρχία και ειδικά στις βαθμίδες της ανώτερης διοίκησης.

Η Mitsuko Tottori εντάχθηκε στην Japan Airlines το 1985, τη χρονιά που η εταιρεία είχε ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα στην ιστορία των αεροπορικών εταιρειών.

Θα γίνει πρόεδρος από την 1η Απριλίου, σε μία κίνηση με βαθύτατα συμβολική σημασία, αφού η Ιαπωνία είναι μια χώρα που αγωνίζεται να κλείσει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των φύλων στην εργασία.

Ο διορισμός έρχεται καθώς οι ιαπωνικές εταιρείες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες πιέσεις για να ενισχύσουν την ποικιλομορφία των φύλων και να αντιμετωπίσουν το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των ανδρών και των γυναικών που είναι το χειρότερο ανάμεσα στις G7 και σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο της ομάδας προηγμένων οικονομιών του ΟΟΣΑ.

«Υπάρχουν γυναίκες εργαζόμενες εκεί έξω που δυσκολεύονται με την καριέρα τους», είπε η Tottori σε συνέντευξη Τύπου. «Ελπίζω ότι ο διορισμός μου ως πρόεδρος μπορεί να τις ενθαρρύνει να κάνουν το επόμενο βήμα».

Η Japan Airlines έχει θέσει ως στόχο οι γυναίκες να αποτελούν το 30% των διευθυντικών στελεχών του ομίλου έως τον Μάρτιο του 2026.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου 2023, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 22,8%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN 

Διαβάστε επίσης: 

Βλάβη σε Boeing 737 που θα μετέφερε τον Αντονι Μπλίνκεν

Η Alaska Air θα επεκτείνει τους ελέγχους ποιότητας στην παραγωγή του Boeing 737

Μεγάλη αύξηση της ζήτησης για ταξίδια στην Ελλάδα φέτος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News