Business & Finance Πέμπτη 18/01/2024, 11:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Richemont: Αύξηση στις πωλήσεις του τριμήνου στα 5,6 δισ. ευρώ

Richemont: Αύξηση στις πωλήσεις του τριμήνου στα 5,6 δισ. ευρώ

Η Richemont σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, αλλά επιβεβαίωσε την επιβράδυνση της ανάπτυξης που αντιμετωπίζει ο κλάδος πολυτελείας συνολικά μετά την ευφορία των αγορών ύστερα από την πανδημία.

Η ελβετική εταιρεία ειδών πολυτελείας, η οποία κατέχει την Cartier μεταξύ των εμπορικών σημάτων της, κατέγραψε πωλήσεις αξίας 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους τρεις μήνες έως τις 31 Δεκεμβρίου, 8% υψηλότερες σε σταθερό νόμισμα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου οικονομικού έτους. 

Οι πωλήσεις ήταν πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών για 5,49 δισεκατομμύρια ευρώ, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Ωστόσο, η εταιρεία σηματοδότησε ένα συνεχιζόμενο αβέβαιο μακροοικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον. Τα αποτελέσματα δείχνουν περαιτέρω επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων από άνοδο 12% σε σταθερό νόμισμα που καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 19% σε ετήσια βάση με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Το βασικό τμήμα κοσμημάτων ανέφερε πωλήσεις 3,95 δισ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο, αυξημένες κατά 12% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η Ασία από την πλευρά του Ειρηνικού αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων του ομίλου, παρουσιάζοντας αύξηση 13%, ενισχυμένη από την αύξηση των πωλήσεων κατά 25% στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3%, καθώς οι υψηλότερες πωλήσεις σε Κινέζους και εγχώριους πελάτες δεν αντιστάθμισαν τη συνολική μείωση των τουριστικών δαπανών.

Όλα τα κανάλια διανομής κατέγραψαν αύξηση πωλήσεων εκτός από το διαδικτυακό κανάλι όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5%.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Richemont αγοράζει τον έλεγχο της ιταλικής μάρκας παπουτσιών Gianvito Rossi

Richemont: Μειώνεται η ζήτηση για είδη πολυτελείας στις ΗΠΑ και την Κίνα 

O CFO της Richemont έβγαλε περισσότερα από τον CEO 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News