Business & Finance Τετάρτη 17/01/2024, 16:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Ισχυρές οι λιανικές πωλήσεις την εορταστική περίοδο

ΗΠΑ: Ισχυρές οι λιανικές πωλήσεις την εορταστική περίοδο

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο με τον ισχυρότερο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών, επισφραγίζοντας μια ισχυρή εορταστική περίοδο που υποδηλώνει την ανθεκτικότητα των καταναλωτών ενόψει του νέου έτους.

Η αξία των λιανικών αγορών, μη προσαρμοσμένη για τον πληθωρισμό, αυξήθηκε κατά 0,6%, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου την Τετάρτη. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,4%.

Εννέα από τις 13 κατηγορίες σημείωσαν αυξήσεις, με τα μεγαλύτερα κέρδη στα είδη ένδυσης, στα καταστήματα γενικών εμπορευμάτων – στα οποία περιλαμβάνονται τα πολυκαταστήματα – και στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι πωλήσεις μηχανοκίνητων οχημάτων αυξήθηκαν κατά 1,1%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάιο, ενώ εκείνες στα πρατήρια καυσίμων μειώθηκαν για τρίτο μήνα, καθώς οι τιμές των αντλιών μειώθηκαν.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την απρόσμενη αύξηση των δαπανών των νοικοκυριών, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για ύφεση. Ωστόσο, οι αναλυτές βλέπουν ότι αυτή η δυναμική θα εξασθενίσει το 2024, καθώς οι καταναλωτές θα έρθουν αντιμέτωποι με τον παρατεταμένο πληθωρισμό, το αυξημένο κόστος δανεισμού και τις φθίνουσες αποταμιεύσεις.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλμα κερδών για την Goldman Sachs – Σαφές προβάδισμα από τη Morgan Stanley

ΗΠΑ: Πτώση – έκπληξη στις τιμές παραγωγού για τρίτο μήνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News