Business & Finance Παρασκευή 12/01/2024, 12:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbus: Ρεκόρ στις ετήσιες παραγγελίες και αύξηση 11% στις παραδόσεις το 2023 

Airbus: Ρεκόρ στις ετήσιες παραγγελίες και αύξηση 11% στις παραδόσεις το 2023 

Ιδιαίτερα καλό ήταν το έτος που πέρασε για την Airbus, αφού πέτυχε ρεκόρ ετήσιων παραγγελιών σε αεροσκάφη, αλλά και αύξηση 11% στις παραδόσεις του δωδεκαμήνου. 

Με αυτό τον τρόπο διατήρησε την κορυφαία θέση όσον αφορά την παραγωγή της, ξεπερνώντας την ανταγωνίστρια Boeing για πέμπτη χρονιά. 

Καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούσαν να ανανεώσουν τους στόλους πέρυσι, η Airbus είπε ότι είχε κερδίσει 2.319 παραγγελίες προ ακυρώσεων και 2.094 παραγγελίες μετά από ακυρώσεις. Παράλληλα ανέφερε ότι παρέδωσε 735 αεροπλάνα, αφήνοντας το ανεκτέλεστο των παραγγελιών της στις 8.598.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus, Guillaume Faury, δήλωσε ότι η εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές ξεκίνησε τη χρονιά με αργούς ρυθμούς καθώς πάλευε με προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού, σημείωσε «αυξημένη ευελιξία και ικανότητα» όσον αφορά το βιομηχανικό της σύστημα.

Η Boeing, η οποία εξακολουθεί να ανακάμπτει από τα προβλήματα ασφαλείας του μοντέλου 737 MAX της, γεγονός που προκαλεί μία σειρά προβλημάτων στην παραγωγή της, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι παρέδωσε 528 αεροσκάφη το 2023 και έκλεισε 1.314 νέες παραγγελίες στις οποίες υπολογίζονται και οι ακυρώσεις.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN 

Διαβάστε επίσης: 

Boeing: Χρονιά υπερπαραγωγής το 2023 σε παραδόσεις και παραγγελίες

ΗΠΑ: Ερευνα κατά της Boeing από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Boeing: Κατρακυλά η μετοχή μετά την καθήλωση των 737 Max 9

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News