Business & Finance Δευτέρα 8/01/2024, 16:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

J&J: Εξαγορά εταιρείας που αναπτύσσσει φάρμακα για τον καρκίνο έναντι 2 δισ. δολαρίων

J&J: Εξαγορά εταιρείας που αναπτύσσσει φάρμακα για τον καρκίνο έναντι 2 δισ. δολαρίων

Δύο δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά θα πληρώσει η Johnson & Johnson για να αποκτήσει τη Ambrx Biopharma, μία φαρμακευτική εταιρεία που ειδικεύεται στη θεραπεία του καρκίνου.

Η Ambrx ασχολείται με την καταπολέμηση πολλαπλών μορφών καρκίνου με φάρμακα που στοχεύουν άμεσα και σκοτώνουν καρκινικά κύτταρα (ADC), ελαχιστοποιώντας τη ζημιά στον υγιή ιστό, σύμφωνα με το CNBC. 

Η συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε την πρώτη ημέρα του ετήσιου συνεδρίου JP Morgan Healthcare, καθιστά την J&J την τελευταία φαρμακοβιομηχανία που στοιχηματίζει σε αυτού του τύπου φάρμακα μετά από παρόμοιες κινήσεις άλλων μεγάλων εταιρειών – συμπεριλαμβανομένης της Pfizer, AbbVie και Merck – τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η J&J θα πληρώσει 28 δολάρια ανά μετοχή για την Ambrx, ή περίπου το διπλάσιο από την τιμή κλεισίματος της εταιρείας την Παρασκευή στα 13,63 δολάρια. Η J&J αναμένει να κλείσει τη συμφωνία το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Οι μετοχές της Ambrx σχεδόν διπλασιάστηκαν στις προκαταρκτικές συναλλαγές τη Δευτέρα, φτάνοντας λίγο κάτω από αυτήν την τιμή αγοράς, ενώ η μετοχή της J&J παρέμεινε σταθερή.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Εκτίναξη των δαπανών για νοσοκομειακά φάρμακα

AstraZeneca: Εξαγορά έναντι 1,2 δισ. δολ. κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης φαρμάκων κατά του καρκίνου

Φάρμακα: Διεκδικούν την πρωτιά στις εξαγωγές της ελληνικής μεταποίησης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News