Business & Finance Τετάρτη 13/12/2023, 18:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Etsy: Απολύει το 11% του προσωπικού της, επικαλούμενη πολύ απαιτητικό μακροοικονομικό περιβάλλον

Etsy: Απολύει το 11% του προσωπικού της, επικαλούμενη πολύ απαιτητικό μακροοικονομικό περιβάλλον

Η Etsy απολύει το 11% του εργατικού δυναμικού της στο αποκορύφωμα της εορταστικής περιόδου, καθώς ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου προσπαθεί να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές του και να εξορθολογίσει το κόστος σε ένα «πολύ απαιτητικό» μακροοικονομικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως ανακοίνωσε.

Περίπου 225 εργαζόμενοι θα αποκοπούν από το εργατικό δυναμικό της Etsy, αφήνοντας το προσωπικό σε περίπου 1.770 άτομα, παρόμοιο με αυτόν στις αρχές του 2022 και πάνω από τα επίπεδα του 2020.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Etsy, Josh Silverman δήλωσε στους υπαλλήλους, ότι η αγορά της Etsy – γνωστή για την πώληση χειροποίητων αντικειμένων και τη σύνδεση καταναλωτών με ντόπιους τεχνίτες σε όλο τον κόσμο – έχει υπερδιπλασιαστεί σε μέγεθος από το 2019, αλλά είπε ότι η σημερινή πραγματικότητα απαιτεί σαρωτικές αλλαγές.

Λειτουργούμε σε ένα πολύ απαιτητικό μακροοικονομικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον και οι πωλήσεις παραμένουν ουσιαστικά σταθερές από το 2021, τόνισε. «Αυτό σημαίνει ότι δεν προσφέρουμε στους πωλητές μας περισσότερες πωλήσεις, το οποίο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς.

Ταυτόχρονα, οι δαπάνες των εργαζομένων έχουν αυξηθεί, παρόλο που έχουμε εισαγάγει σημαντικά μέτρα μείωσης του κόστους και έχουμε προσαρμόσει ή διακόψει τα σχέδια προσλήψεων. Αυτή τελικά δεν είναι μια βιώσιμη τροχιά και πρέπει να την αλλάξουμε», υπογράμμισε. 

Οι απολύσεις της Etsy θα κοστίσουν μεταξύ 25 και 30 εκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα χρησιμοποιηθεί για αποζημιώσεις απόλυσης, παροχές εργαζομένων και άλλα συναφή έξοδα. Με την πάροδο του χρόνου, η αναδιάρθρωση αναμένεται να «αποφέρει σημαντική λειτουργική αποτελεσματικότητα και εξοικονόμηση ή/και αποφυγή κόστους», σημείωσε η εταιρεία.

Η αναδιάρθρωση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι απολύσεις έρχονται στη μέση της εορταστικής περιόδου, όταν πολλοί υπάλληλοι ψωνίζουν για δώρα για τους αγαπημένους τους, η Etsy είπε ότι θα πληρώσει το επηρεαζόμενο προσωπικό τουλάχιστον έως τις 2 Ιανουαρίου, παρόλο που η τελευταία εργάσιμη ημέρα για τους περισσότερους θα είναι η Τετάρτη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

Τρίτος γύρος απολύσεων στην Spotify – Κόβει 1.600 θέσεις

Γεωργιάδης: Υποχρεωτική η αύξηση των μισθών λόγω τριετιών – Δεν θα φέρει απολύσεις

Γιατί οι απολυμένοι υπάλληλοι εξακολουθούν να βρίσκονται στη δουλειά;

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News