Business & Finance Πέμπτη 23/11/2023, 14:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tim Cook: Τι θέλει να έχει ο διάδοχός του στην Apple; 

Tim Cook: Τι θέλει να έχει ο διάδοχός του στην Apple; 

Αν και ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δεν σκοπεύει να παραιτηθεί σύντομα από τη θέση του, είπε ότι ήδη σκέφτεται το είδος του ατόμου που θα τον αντικαταστήσει κάποια στιγμή.

«Θέλω πραγματικά το άτομο να προέρχεται από την Apple», είπε ο Cook στην τραγουδίστρια Dua Lipa σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast της «At Your Service».
Η Lipa του έθεσε την -μάλλον- αιχμηρή ερώτηση για το ποιος είναι στη σειρά για να τον διαδεχθεί ως Διευθύνων Σύμβουλος. Ο Cook απάντησε χαμογελώντας ότι, ενώ δεν μπορούσε να πει ένα συγκεκριμένο όνομα, ο ρόλος του περιλαμβάνει την προετοιμασία «πολλών ατόμων», με την τελική επιλογή να γίνεται από το διοικητικό συμβούλιο.

Ως Διευθύνων Σύμβουλος, το καθημερινό πρόγραμμα του Cook ξεκινάει στις 3:45 π.μ. και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα μαραθώνιο με meetings. Ωστόσο, είπε στη Lipa ότι δεν μπορεί να «οραματιστεί τη ζωή του» χωρίς να είναι στην Apple – και δεν φαίνεται να έχει σχέδια να παραιτηθεί σύντομα.

Παρ΄όλα αυτά, σε περίπτωση που του συμβεί κάτι πριν να είναι έτοιμος να δώσει τη σκυτάλη, είπε ότι η εταιρεία είναι προετοιμασμένη.

«Είμαστε μια εταιρεία που πιστεύει στα σχέδια διαδοχής και έχουμε σχέδια που είναι πολύ λεπτομερή», είπε στη Lipa, «επειδή κάτι που είναι απρόβλεπτο μπορεί πάντα να συμβεί».

Ο Cook διαδέχθηκε τον ιδρυτή της Apple, Steve Jobs, ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας τον Αύγουστο του 2011. Εκείνη την εποχή, ο Jobs είχε πει ότι πίστευε πως οι «πιο φωτεινές και καινοτόμες μέρες» της Apple ήταν μπροστά της, αλλά τους μήνες που ακολούθησαν, ο Cook αντιμετώπισε επίσης εικασίες για το αν μπορούσε πραγματικά να γεμίσει τα παπούτσια του Jobs.

Υπό τη θητεία του Cook, ωστόσο, η Apple κυκλοφόρησε τα Apple Watch, AirPods, επέκτεινε τη σειρά των iPhone και ξεπέρασε το φράγμα των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε αποτίμηση.

Οι αναλυτές λένε ότι η εταιρεία μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 4 τρισ. δολάρια μέχρι το 2025.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Διαβάστε επίσης: 

Πώς διοικείς τη μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου; Γιατί ο Tim Cook ξυπνά από τις 3:45 το πρωί

Οι άνθρωποι των 100 εκατ. δολαρίων: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEOs δεν είναι αυτοί που νομίζετε

Tim Cook: Αυτό είναι το Νο1 μυστικό του για καθαρό μυαλό 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS