Business & Finance Τετάρτη 22/11/2023, 17:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Warren Buffett: Δώρισε 870 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ενόψει του Thanksgiving

Warren Buffett: Δώρισε 870 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ενόψει του Thanksgiving

Περίπου 870 εκατομμύρια δολάρια δώρισε ο Warren Buffett σε τέσσερα οικογενειακά ιδρύματα ενόψει της γιορτής των Ευχαριστιών, συνεχίζοντας την παράδοση να χαρίζει την τεράστια περιουσία του, ύψους περίπου 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δωρεές είναι υπό τη μορφή μετοχών, με μια ανακοίνωση από τον όμιλο του Berkshire Hathaway να αναφέρει λεπτομερώς ότι 1,5 εκατομμύριο μετοχές θα διατεθούν στο Ίδρυμα Susan Thompson Buffett, το οποίο φέρει το όνομα της συζύγου του. Άλλες 900.000 μετοχές μοιράζονται ομοιόμορφα σε τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις που διευθύνουν τα παιδιά του.

Η ιδιοφυία των επενδύσεων δώρισε πέρσι περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια στα ίδια ιδρύματα. Από το 2006 κάνει τις ίδιες δωρεές κάθε χρόνο.

Σε μια επιστολή προς τους μετόχους, ο Buffett έγραψε την Τρίτη ότι ο ίδιος και τα παιδιά του «έχουν κοινή πεποίθηση ότι ο δυναστικός πλούτος, αν και τόσο νόμιμος όσο και κοινός σε μεγάλο μέρος του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν είναι επιθυμητός».

«Συμφωνούμε επίσης ότι ο καπιταλισμός – όποιες και αν είναι οι αδυναμίες του, συμπεριλαμβανομένων των τεράστιων διαφορών στον πλούτο και στην πολιτική επιρροή που προσφέρει κάπως ιδιότροπα στους πολίτες του – έχει κάνει θαύματα και συνεχίζει να κάνει θαύματα», έγραψε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN 

Διαβάστε επίσης:

Η Berkshire του Buffett μειώνει το μερίδιο της στην HP και αποχωρεί από την General Motors

Ο δισεκατομμυριούχος με το ρολόι των 10 δολαρίων – «Λέει την ίδια ώρα με ένα Rolex»

To μυστικό του καλού πωλητή – Το έμαθε στα 12 του και έγινε δισεκατομμυριούχος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News