Business & Finance Τετάρτη 22/11/2023, 15:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο επίκεντρο ξανά η διαδοχή στην LVMH: Ο Antoine Arnault παραιτείται από την Berluti 

Στο επίκεντρο ξανά η διαδοχή στην LVMH: Ο Antoine Arnault παραιτείται από την Berluti 

Ο Antoine Arnault παραιτείται από διευθύνων σύμβουλος της Berluti, της εταιρείας υποδημάτων που ανήκει στην LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, εν μέσω ενός ανασχηματισμού στελεχών που πρόκειται να προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με τη διαδοχή στον μεγαλύτερο όμιλο πολυτελείας στον κόσμο.

Ο πρωτότοκος γιος του δισεκατομμυριούχου Bernard Arnault θα παραμείνει πρόεδρος της γαλλικής μάρκας, αλλά θα τον διαδεχθεί ως διευθύνων σύμβουλος ο Jean-Marc Mansvelt, ο οποίος θα μεταφερθεί από την μάρκα κοσμημάτων LVMH Chaumet. Οι αλλαγές ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση πιθανότατα θα ανανεώσει τις εικασίες σχετικά με τη διαδοχή στην πολυτελή εταιρεία, της οποίας ηγείται ο 74χρονος Bernard Arnault, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Antoine Arnault, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Berluti από το 2011, θα διατηρήσει επίσης τον ρόλο του προέδρου στην εταιρεία Loro Piana, καθώς και τις ευθύνες επίβλεψης για την εικόνα και το περιβάλλον στην LVMH. Ο 46χρονος είναι επίσης αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Christian Dior SE, της εταιρείας χαρτοφυλακίου μέσω της οποίας η οικογένεια Arnault ελέγχει την LVMH.

Δεν πάει πουθενά ο πατριάρχης

Παρά τις πρόσφατες αλλαγές, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Bernard Arnault θα φύγει από την ηγεσία σύντομα. Η LVMH πέρυσι ήρε το όριο ηλικίας για τον διευθύνοντα σύμβουλό της, μια κίνηση που θα επιτρέψει στον πατριάρχη της οικογένειας να παραμείνει στο τιμόνι μέχρι τα 80 του.

Η LVMH κατέχει 75 εμπορικά σήματα, αλλά η Berluti δεν είναι στην πρώτη 10άδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της HSBC. Η LVMH δεν αναλύει τα έσοδα ανά μάρκα, ωστόσο σύμφωνα με πηγή του Bloomberg, οι πωλήσεις της Berluti βρίσκονται σε καλό δρόμο για να φτάσουν περίπου τα 300 εκατομμύρια ευρώ φέτος. 

H γαλλικά εταιρεία κατασκευής υποδημάτων που φορούσε κάποτε ο καλλιτέχνης Andy Warhol είναι γνωστή για τα δερμάτινα παπούτσια της, αξίας 2.090 ευρώ. Η Berluti διαθέτει επίσης ανδρικά ρούχα, καθώς και αξεσουάρ και βαλίτσες.

Η αδερφή του Antoine Arnault, η Delphine, 48 ετών, η μεγαλύτερη από τα πέντε αδέρφια, είναι επικεφαλής της Dior, της δεύτερης μεγαλύτερης μάρκας μόδας της LVMH μετά τη Louis Vuitton. Ο Alexandre Arnault, 31 ετών, είναι υπεύθυνος προϊόντων και επικοινωνίας στην Tiffany & Co, ενώ ο αδελφός Frederic, 29 ετών, είναι διευθύνων σύμβουλος της μάρκας ρολογιών Tag Heuer. Ο Jean Arnault, 25 ετών, έχει αναλάβει την ανάπτυξη της κατηγορίας ρολογιών της Louis Vuitton.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

LVMH: Αγόρασε τη μάρκα γυαλιών πολυτελείας Barton Perreira 

Το πορτοκαλί της Hermès και το μπλε της Tiffany: Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τα πιο διάσημα χρώματα

Οι μπαλαρίνες Miu Miu των 700 ευρώ δίνουν ώθηση στην Prada

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News