Business & Finance Πέμπτη 16/11/2023, 16:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνα: Υποστηρίζει ότι κατασκευάζει το ταχύτερο δίκτυο internet στον κόσμο

Κίνα: Υποστηρίζει ότι κατασκευάζει το ταχύτερο δίκτυο internet στον κόσμο

Η Κίνα έχει αρχίσει να αναπτύσσει αυτό που αποκαλεί το πιο προηγμένο δίκτυο internet στον κόσμο, το οποίο υπόσχεται να λειτουργεί πολλές φορές γρηγορότερα από τα τρέχοντα δίκτυα.

Το δίκτυο – το οποίο μπορεί να ταξιδεύει με περίπου 1,2 terabit (ή 1.200 gigabit) κάθε δευτερόλεπτο – είναι αρκετά γρήγορο για να μεταφέρει δεδομένα από 150 ταινίες σε ένα δευτερόλεπτο, σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία κατασκευής τεχνολογίας Huawei.

Το παραπάνω παράδειγμα αντιπροσωπεύει θεωρητικές ταχύτητες που δεν θα εμφανιστούν σύντομα στα σπίτια των καταναλωτών. Ωστόσο, μια πιο ισχυρή, ταχύτερη υπηρεσία διαδικτύου έχει μία ευρεία γκάμα με θετικά αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις, όπως ταχύτερες μεταφορές πληροφοριών, πλεονεκτήματα συναλλαγών μετοχών και άλλες θετικές επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια.

Σε συνέντευξη Τύπου αυτή την εβδομάδα, η Huawei και η China Mobile εγκαινίασαν επίσημα το δίκτυο κορμού επόμενης γενιάς της χώρας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου και το Cernet, ένα εκπαιδευτικό και ερευνητικό δίκτυο που χρηματοδοτείται από την κινεζική κυβέρνηση. Το δίκτυο κορμού είναι η δικτυακή υποδομή που μετακινεί την κυκλοφορία του διαδικτύου σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες και μπορεί να υποστηρίξει μεταφορές δεδομένων από τεχνολογίες όπως το 5G και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η ανάπτυξη του βασικού δικτύου θα καθιερώσει τη χώρα ως «κυβερνοδύναμη» και «επιταχύνει την προώθηση των βασικών τεχνολογιών του διαδικτύου».

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN 

Διαβάστε επίσης: 

Ποιοι Αμερικανοί CEOs έλαβαν πρόσκληση για το δείπνο με τον Xi Jinping

Γιατί ο Xi Jinping δεν μπορεί πια να καυχιέται για την κινεζική οικονομία

Γιατί οι ξένες επιχειρήσεις αποσύρουν δισεκατομμύρια από την Κίνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News