Business & Finance Δευτέρα 6/11/2023, 20:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

LVMH: Αγόρασε τη μάρκα γυαλιών πολυτελείας Barton Perreira 

LVMH: Αγόρασε τη μάρκα γυαλιών πολυτελείας Barton Perreira 

Η LVMH αγοράζει την μάρκα γυαλιών πολυτελείας Barton Perreira, καθώς εισχωρεί στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά γυαλιών ηλίου επώνυμων σχεδιαστών.

Το τμήμα γυαλιών Thelios της LVMH συμφώνησε να εξαγοράσει την Barton Perreira που εδρεύει στην Καλιφόρνια για ένα άγνωστο ποσό. Η συμφωνία είναι το δεύτερο μεγάλο απόκτημα της Thelios μέσα σε δύο μήνες, αφού αγόρασε τη γαλλική Alpine Vuarnet τον Σεπτέμβριο, μεταδίδει το CNBC. 

Τα πολυτελή γυαλιά, τα οποία περιλαμβάνουν γυαλιά ηλίου και οράσεως, αναπτύσσονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο. Οι οίκοι τα βλέπουν ως ένα τρόπο προσέλκυσης νεότερων καταναλωτών, αφού πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές, συγκριτικά με άλλα προϊόντα όπως οι τσάντες ή τα ρούχα.

Ως εκ τούτου δημιουργούν μια ευρύτερη γκάμα κομψών σκελετών υψηλότερης ποιότητας, που θα καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Την ίδια στιγμή, τα γυαλιά ηλίου γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην Ασία, ενώ η ζήτηση για γυαλιά οράσεως αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στις οθόνες των υπολογιστών και των κινητών τους, λένε οι αναλυτές.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις γυαλιών ξεπέρασαν τα 107 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, σύμφωνα με την EssilorLuxottica, με την ανάπτυξη να αναμένεται να είναι γύρω στο 5% τα επόμενα χρόνια. 

Η συμφωνία για την Barton Perreira υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία των γυαλιών για την LVMH και τη βιομηχανία πολυτελείας. Η LVMH ξεκίνησε το τμήμα Thelios το 2017 με σκοπό να παράγει γυαλιά για τις ήδη υπάρχουσες μάρκες της, συμπεριλαμβανομένων των Louis Vuitton, Celine, Loewe και Berluti. Καθώς το Thelios ανέπτυξε τη δική του τεχνογνωσία στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διανομή, αποφάσισε να αποκτήσει νέες μάρκες που θα μπορούσε να αναπτύξει περαιτέρω, ξεκινώντας από τη Vuarnet.

Η εν λόγω εξαγορά της LVMH δείχνει ότι παρά την παγκόσμια επιβράδυνση στον κλάδο των πολυτελών προϊόντων, η εταιρεία αναζητά εταιρείες για εξαγορά που ταιριάζουν με τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της. 

Προς το παρόν, το Thelios είπε ότι θα επικεντρωθεί περισσότερο στην ενσωμάτωση των Vuarnet, Barton Perreira και μιας πρόσφατα αποκτηθείσας μονάδας παραγωγής στην Ιταλία, αντί να κάνει περισσότερες συμφωνίες.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Οι μπαλαρίνες Miu Miu των 700 ευρώ δίνουν ώθηση στην Prada

Το πορτοκαλί της Hermès και το μπλε της Tiffany: Οι άγνωστες ιστορίες πίσω από τα πιο διάσημα χρώματα

LVMH: Επιβράδυνση της αύξησης πωλήσεων καθώς η παγκόσμια ζήτηση πολυτελών ειδών υποχωρεί

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News