Business & Finance Τετάρτη 8/11/2023, 07:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι να πάρετε σε αυτούς που τα έχουν όλα – Η εξωφρενική λίστα της Neiman Marcus 

Τι να πάρετε σε αυτούς που τα έχουν όλα – Η εξωφρενική λίστα της Neiman Marcus 

Η εύρεση δώρων για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα, αφού συνήθως θέλουμε κάτι που να τους αρέσει, αλλά και που να μπορεί να το αντέξει η τσέπη μας. 

Πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε πως αν είχαμε στον τραπεζικό μας λογαριασμό, ποσά που είναι αδύνατο να μετρηθούν, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. 
Αυτό όμως φαίνεται πως δεν ισχύει και ο λόγος είναι απλός: Συνήθως όσοι είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για ένα δώρο, έχουν φίλους με ανάλογους φουσκωμένους λογαριασμούς με τους δικούς τους. 

Τι παίρνει κανείς λοιπόν, σε κάποιον που τα έχει όλα; 

Η αλυσίδα καταστημάτων ειδών πολυτελείας, Neiman Marcus προσπάθησε για ακόμη μία χρονιά να λύσει αυτό το πρόβλημα, δίνοντας ιδέες.
Στη φετινή έκδοση του «Χριστουγεννιάτικου Βιβλίου» της Neiman Marcus με μοναδικά και ακριβά δώρα, υπάρχει μια Cadillac, μια εμπειρία στο κόκκινο χαλί στις Κάννες και ένας ρόλος κομπάρσου σε παράσταση του American Ballet Theatre.

Ρόλος στο μπαλέτο για 195.000 δολάρια 

Θα έλεγε κανείς πως για το δώρο αυτό απαιτούνται έστω στοιχειώδεις γνώσεις μπαλέτου. Ωστόσο μία επιταγή με έξι ψηφία, μπορεί να απαλλάξει αυτόν που δέχεται το δώρο από «περιττές στιγμές ταλαιπωρίας».

Για 195.000 δολάρια, η διήμερη εμπειρία περιλαμβάνει θέσεις πρεμιέρας για μια παράσταση στο Metropolitan Opera House κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν του American Ballet Theatre 2024 στη Νέα Υόρκη. Την πρώτη μέρα, παρακολουθεί κανείς και συμμετέχει σε πρόβες πριν παρευρεθεί στη βραδινή παράσταση. Την επόμενη μέρα, θα προετοιμαστεί με το χτένισμα, το μακιγιάζ και το κοστούμι για τη στιγμή της «δόξας» του στη σκηνή.

Προσωποποιημένη ταινία της Disney για 510.000 δολάρια 

Για όσους ονειρεύονταν από μικροί να πρωταγωνιστήσουν σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, υπάρχει λύση για μόλις… 510.000 δολάρια. 

Το πακέτο δώρου περιλαμβάνει την παραγωγή μίας ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, από τα Walt Disney Animation Studios, στην οποία ο χαρακτήρας είναι βασισμένος στον παραλήπτη του δώρου. 

Αυτό το άτομο θα έχει επίσης μια ιδιωτική περιήγηση στα Walt Disney Animation Studios στην Καλιφόρνια και μια πρόσκληση για πρεμιέρα ταινίας της Disney στο Χόλιγουντ. Το βίντεο θα παραδοθεί στον παραλήπτη σε ψηφιακή μορφή για να το διατηρήσει.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ομάδα των ΗΠΑ για 210.000 δολάρια 

Για τους λάτρεις των σπορ, υπάρχει η δυνατότητα να γνωριστούν με την Team USA στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι για 210.000 δολάρια. Βέβαια, αν λάβουν το δώρο, θα μπορούν να το κάνουν δωρεάν. 

Η εμπειρία περιλαμβάνει τρεις νύχτες στο Παρίσι, όπου στον παραλήπτη θα δοθούν επίσημα ρούχα της ομάδας Ralph Lauren USA υπογεγραμμένα από αθλητές της Team USA πριν παραστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Περιλαμβάνει επίσης αποκλειστική πρόσβαση στο Team USA House για να δειπνήσει, να γιορτάσει, να παρακολουθήσει ζωντανές μεταδόσεις των αγώνων και να συναντηθεί με τους αθλητές.

Διήμερη εμπειρία με Cadillac… δώρο για 975.000 δολάρια

Η επόμενη πρόταση δώρου περιλαμβάνει ένα πακέτο 975.000 δολαρίων που προσφέρει μια διήμερη εμπειρία, για δύο, στο Ντιτρόιτ με την Cadillac για μια ματιά στα παρασκήνια του πώς δημιουργήθηκε η Cadillac Carmen CELESTIQ. Τα δύο αυτά άτομα θα ζήσουν από κοντά τη διαδικασία σχεδιασμού με την ομάδα της Cadillac και θα τη δουν να γίνεται πραγματικότητα στο Cadillac House and Artisan Center.

Για το φινάλε, ο παραλήπτης του δώρου θα αντικρίσει την ειδικά παραγγελθείσα Cadillac Carmen CELESTIQ που έχει κατασκευαστεί για αυτόν.

Ταξίδι έμπνευσης ανακαίνισης για 380.000 δολάρια

Για όποιον θέλει να ομορφύνει το σπίτι του το νέο έτος, το επόμενο δώρο μπορεί να κοστίσει όσο οποιαδήποτε ανακαίνιση σπιτιού.

Περιλαμβάνει ένα τετραήμερο ταξίδι στο Μιλάνο με τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Nina Magon για έμπνευση σχεδιασμού, δείπνα σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin, ιδιωτικές επισκέψεις σε μουσεία και εκδρομές σε εργοστάσια επίπλων, μαζί με ένα κουπόνι 100.000 δολαρίων για αγορά επίπλων ιταλικής κατασκευής. Η τιμή του ανέρχεται στα 380.000 δολάρια. 

Κυνήγι θησαυρού στα νησιά της Ινδονησίας για 485.000 δολάρια

Σε ποιον δεν αρέσει το κυνήγι θησαυρού; Αυτό θα πρέπει να αναρωτήθηκαν οι δημιουργοί της σκηνοθετημένης περιπέτειας εννέα ημερών με yachting στα νησιά της Ινδονησίας, η οποία κοστίζει 485.000 δολάρια.

Όσοι συμμετέχουν θα επιβιβαστούν από το Μπαλί στο ιστιοπλοϊκό γιοτ Phinisi μήκους 137 ποδιών και θα απολαύσουν περιποιήσεις σπα, καγιάκ και καταδύσεις. Κάθε στάση σε νησί θα αποκαλύπτει μια σειρά από ενδείξεις για το πού κρύβεται ο θησαυρός μέσω πεζοποριών, στάσεων σε σπήλαια, καταρράκτες και καταδύσεις. Το κυνήγι τελειώνει με ένα κουπόνι 150.000 δολαρίων για κοσμήματα στο Neiman Marcus και ένα beach party.

Στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών για 500.000 δολάρια 

Αυτό το δώρο των 500.000 δολαρίων περιλαμβάνει μια πρόσκληση για το παγκοσμίου φήμης Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, συμπεριλαμβανομένης μιας εμφάνισης στο κόκκινο χαλί και της παρακολούθησης μιας ταινίας.

Αν αυτό δεν είναι αρκετά λαμπερό, η τιμή περιλαμβάνει την αγορά ενός μοναδικού κοσμήματος Chopard.

Προσωποποιημένος κρύσταλλος Baccarat για 75.000 δολάρια

Για το τέλος, έμεινε το πιο φθηνό δώρο, η σχεδίαση ενός προσωποποιημένου κρυστάλλου Baccarat. Η περιπέτεια ξεκινά από το Baccarat Hotel στη Νέα Υόρκη και περιλαμβάνει μια εμπειρία σπα, ιδιωτικές αγορές στο ξενοδοχείο και ένα δείπνο προετοιμασμένο από τον σεφ με αστέρι Michelin.

Μετά από αυτή τη μοναδική εμπειρία, όσοι δέχονται το δώρο, πάνε στο Παρίσι για μια ιδιωτική περιήγηση στο Maison Baccarat, έτσι ώστε να μάθουν την ιστορία του γαλλικού πολυτελούς σπιτιού. Η τελευταία στάση το Ville de Baccarat είναι μια περιήγηση στο εργοστάσιο Baccarat και μία συνάντηση με τους τεχνίτες που φτιάχνουν το κρύσταλλο, διαδικασία η οποία περιλαμβάνει και συμμετοχή στη δημιουργία. Η εν λόγω εμπειρία κοστίζει κάτω από 100.00 δολάρια, και συγκεκριμένα, 75.000. 

Η αλυσίδα Neiman Marcus δήλωσε ότι όλα τα δώρα ενσωματώνουν ένα φιλανθρωπικό στοιχείο στα έσοδα τους, με δωρεές να πηγαίνουν σε διάφορες οντότητες, όπως το Make-a-Wish Foundation, το University of Texas MD Anderson Cancer Center και το Pelorus Foundation για την προστασία της άγριας πανίδας που βρίσκεται σε κίνδυνο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN 

Διαβάστε επίσης: 

Όταν το marketing φέρνει τα Χριστούγεννα στις 3 Νοεμβρίου

Ξοδεύουν σε ταξίδια και φαγητό αντί για πολυτέλειες – Πτώση στις τιμές των διαμαντιών

Γιατί δεν μπορείς να αγοράσεις κρασί σε ένα σούπερ μάρκετ στη Νέα Υόρκη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News