Business & Finance Πέμπτη 2/11/2023, 18:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Ολοένα υψηλότερα η ανεργία

Γερμανία: Ολοένα υψηλότερα η ανεργία

Οι άνεργοι στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης υπολογίζονται πλέον σε 2,6 εκατομμύρια και έχουν αυξηθεί κατά 165.000 σε σχέση με πέρυσι, όπως προκύπτει μέσα από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τον Οκτώβριο.

Το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία άγγιξε το 5,8% τον περασμένο Οκτώβριο, από 5% που ήταν τον Μάρτιο του 2022, με την οικονομική στασιμότητα και τα υψηλότερα κόστη δανεισμού να ωθούν τις εταιρείες σε περικοπές θέσεων εργασίας, όπως αναφέρουν σε ανάλυσή τους οι FT.

Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% τους τρεις μήνες έως και τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, με τους FT να την τοποθετούν πια μεταξύ των πιο αδύναμων από τις μεγάλες οικονομίες διεθνώς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο και ένα άλλο στοιχείο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει επισήμως η ίδια η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης (Bundesagentur für Arbeit), η άφιξη πάνω από 1 εκατ. Ουκρανών προσφύγων στη Γερμανία το περασμένο διάστημα λόγω του πολέμου εκτιμάται ότι συνέβαλε ως παράγοντας στην αύξηση του ποσοστού ανεργίας, ανεβάζοντάς το κατά 0,4%.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News