Business & Finance Δευτέρα 6/11/2023, 07:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο τρόποι για να σας συμπαθήσουν όλοι στο γραφείο 

Δύο τρόποι για να σας συμπαθήσουν όλοι στο γραφείο 

Κάθε γραφείο έχει έναν υπάλληλο που τον συμπαθούν όλοι. Εντυπωσιάζει το αφεντικό, χωρίς να «καπελώνει» τους άλλους και είναι φιλικός με τους συναδέλφους τους χωρίς να ξεπερνάει τα όρια. Με λίγα λόγια, είναι το αγαπημένο άτομο στο γραφείο.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι για να το πετύχουν αυτό, πρέπει να συνομιλούν με όλους, όλη την ώρα, λέει στο CNBC ο Matt Abrahams, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην οργανωτική συμπεριφορά. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια.

«Πρέπει να είσαι ικανός αλλά διαθέσιμος», λέει. «Δεν μπορείς να είσαι απλά ο γελωτοποιός που κάθεται και δεν κάνει τίποτα».

Ακολουθούν δύο τρόποι επικοινωνίας που μπορούν να να βοηθήσουν κάποιον να κερδίσει την εύνοια των συναδέλφων και των διευθυντών του. 

1. Θυμηθείτε μικρές λεπτομέρειες 

«Τα αγαπημένα άτομα του γραφείου είναι καλοί στο να θυμούνται πράγματα για τους ανθρώπους που είναι λίγο μοναδικά, πράγματα που δεν αφορούν τη δουλειά», λέει ο Abrahams, και που βοηθούν στο να χτιστεί μία ουσιαστική σχέση μεταξύ των συνομιλητών. 

Για παράδειγμα, μπορεί να ρωτήσουν πώς πήγε μια πρόσφατη μετακόμιση ή πώς πηγαίνει η εκπαίδευση ενός νέου κουταβιού. Η ανάκληση αυτών των λεπτομερειών μπορεί να κάνει έναν συνάδελφο να νιώσει ότι τον ακούν και ότι είναι μοναδικός, γεγονός που καθιστά αυτόν που κάνει τις ερωτήσεις πιο συμπαθή.

2. Πείτε μπράβο 

Το πιο συμπαθές άτομο στο γραφείο είναι συχνά αυτό που αφιερώνει χρόνο για να αναγνωρίσει τα επιτεύγματα των άλλων. 

«Συνήθως είναι καλοί στο να μνημονεύουν ή να αποδίδουν φόρο τιμής σε πράγματα», λέει ο Abrahams.

Αυτό θα μπορούσε να μοιάζει με ένα μικρό κομπλιμέντο για το έργο ενός συναδέλφου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα ή με ένα μικρό πάρτι γραφείου για γενέθλια-ορόσημο.

Πώς να μην το παρακάνετε

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή, καθώς το να ενδιαφέρεται κανείς για τις ζωές και τα επιτεύγματα των συναδέλφων του μπορεί γρήγορα να παρεξηγηθεί εάν το κάνει με λάθος τρόπο.

Το να ρωτάει κανείς για την προσωπική ζωή κάποιου μπορεί να δείξει ότι τον βλέπει σαν κάτι περισσότερο από συνάδελφο, αλλά μπορεί επίσης να εκληφθεί ως ενοχλητικό εάν αυτό το άτομο δεν αισθάνεται άνετα να μοιράζεται προσωπικά στοιχεία. Καλό θα ήταν να ξεκινήσει κανείς με απλές ερωτήσεις, όπως «Πώς ήταν το Σαββατοκύριακο σου;»

Εάν ο άλλος δώσει μια ειλικρινή απάντηση, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι ανοιχτός στο να μοιραστεί περισσότερα. Εάν όχι, τότε δεν χρειάζεται να πιέζονται καταστάσεις.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Το κόλπο για να επιλέξετε σωστά ρούχα σε μία συνέντευξη για δουλειά

Αυτό το χαρακτηριστικό ψάχνουν τώρα οι εργοδότες όταν κάνουν προσλήψεις

Συνέντευξη για δουλειά: Το ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε – Δίνει αμέσως κακή εντύπωση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News