Business & Finance Πέμπτη 2/11/2023, 14:35
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbnb: Απαισιόδοξη η πρόβλεψη εσόδων του δ’ τριμήνου- Πού την αποδίδει

Airbnb: Απαισιόδοξη η πρόβλεψη εσόδων του δ’ τριμήνου- Πού την αποδίδει

Μια απογοητευτική πρόβλεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου, έκανε η Airbnb Inc., επικαλούμενη «μεγαλύτερη αστάθεια» στο οικονομικό περιβάλλον που αναμένει ότι θα επιβραδύνει τη ζήτηση για ταξίδια μετά από μια καλοκαιρινή περίοδο ρεκόρ.

Η εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδα για το τρίμηνο που λήγει τον Δεκέμβριο θα είναι 2,13 έως 2,17 δισεκατομμύρια δολάρια, λιγότερα από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 2,18 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε σε επιστολή της προς τους μετόχους. Την ίδια στιγμή περιμένει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των διανυκτερεύσεων που έχουν κρατηθεί θα είναι «μέτριος» σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.

«Βλέπουμε μεγαλύτερη αστάθεια στις αρχές του τέταρτου τριμήνου», σημείωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι «παρακολουθεί στενά τις μακροοικονομικές τάσεις και τις γεωπολιτικές συγκρούσεις που μπορεί να επηρεάσουν τη ζήτηση ταξιδιών».

Τα αποτελέσματα της Airbnb δίνουν περισσότερη βάση στα επιχειρήματα ότι η «χρυσή περίοδος» των ταξιδιών, μετά την Covid-19, έχει αρχίσει να φτάνει στο τέλος της, και μάλιστα λίγο πριν την περίοδο των εορτών. 

Αεροπορικές και άλλες ταξιδιωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Airbnb, είδαν ζήτηση ρεκόρ το καλοκαίρι, ένα φαινόμενο που ονομάστηκε «ταξίδια εκδίκησης», καθώς οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι να κλείσουν πτήσεις και καταλύματα με υψηλές τιμές για να πάνε ξανά ταξίδια μετά την πανδημία. Ωστόσο ορισμένοι έχουν αρχίσει να βάζουν όρια.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της Airbnb ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street, σημειώνοντας άλμα 18% από πέρυσι στα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία ανέφερε 113,2 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και εμπειρίες πελατών κατά τη διάρκεια της περιόδου, αύξηση 14% και ελαφρώς υψηλότερη από τη μέση εκτίμηση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης: 

Οι «χρυσοφόρες» περιοχές του Airbnb στο κέντρο της Αθήνας

Διακοπές σε ιδιωτικά νησιά και για μικρότερα πορτοφόλια

Ενοικιαστές σε απόγνωση, ενώ 750.000 σπίτια είναι κλειστά

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News