Business & Finance Κυριακή 29/10/2023, 12:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτοκινητοβιομηχανίες ΗΠΑ: Περισσότερη πίεση στην GM μετά τη συμφωνία του σωματείου με τη Stellantis

Αυτοκινητοβιομηχανίες ΗΠΑ: Περισσότερη πίεση στην GM μετά τη συμφωνία του σωματείου με τη Stellantis

Οι United Auto Workers, το σωματείο των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ επέκτειναν την απεργία τους κατά της General Motors Co. λίγες ώρες μετά την επίτευξη προσωρινής συμφωνίας για νέα σύμβαση με την Stellantis NV.

H αμερικανική Stellantis κατέληξε το Σάββατο σε προκαταρκτική συμφωνία με το σωματείο UAW μετά από έξι εβδομάδες απεργιών. H μητρική της Chrysler θα δώσει στους εργαζομένους αύξηση 25%, ενώ θα επαναλειτουργήσει και ανενεργό εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Ιλινόι. 

Οι εργαζόμενοι του συνδικάτου αποχώρησαν από τα εργοστάσια της GM στο Σπρινγκ Χιλ του Τενεσί το βράδυ του Σαββάτου, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την αυτοκινητοβιομηχανία απέτυχαν. Ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης εκεί κατασκευάζει μεσαίου μεγέθους SUV και το ηλεκτρικό όχημα Cadillac Lyriq, μαζί με εργασίες παραγωγής κινητήρων και σφράγισης μετάλλων.

Περισσότερες από έξι εβδομάδες αφότου η UAW ξεκίνησε τις ιστορικές απεργίες της κατά των τριών παραδοσιακά ισχυρών αυτοκινητοβιομηχανιών του Ντιτρόιτ, η GM είναι πλέον η μόνη από τις εταιρείες που δεν έχει συνάψει συμφωνία με το συνδικάτο. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν κοστίσει στη βιομηχανία δισεκατομμύρια δολάρια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News