Business & Finance Πέμπτη 26/10/2023, 21:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Απώλειες 2,5% για τις τιμές – Αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Απώλειες 2,5% για τις τιμές – Αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου, καθώς η πτώση στις ευρύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές παρέσυρε και την αγορά πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για την προγραμματισμένη χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα απομάκρυνε τους επενδυτές από το ριψοκίνδυνο ενεργητικό. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η χώρα του βρίσκεται σε μάχη για την ίδια της την ύπαρξη και ότι ετοιμάζεται για εισβολή. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δήλωσαν ότι εισήλθαν στη βόρεια Γάζα για να επιτεθούν σε υπόγειες σήραγγες κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν φύγουν από την περιοχή.

«Η έντονη νευρικότητα συνεχίζει να πυροδοτεί πωλήσεις στην αγορά εμπορευμάτων, δήλωσε ο Dan Ghali, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities.

Η τιμή brent στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 2,5% στα 87,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή αργού στη Νέα Υόρκη σημειώνει πτώση 2,66% στα 83,13 δολάρια το βαρέλι. 

 

Η ευρέως αναμενόμενη χερσαία επίθεση είχε καθυστερήσει για να επιτρέψει στις ΗΠΑ να αναπτύξουν συστήματα αεράμυνας στην περιοχή, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Εν τω μεταξύ, οι διπλωματικές προσπάθειες για την αποτροπή ενός ευρύτερου πολέμου συνεχίστηκαν, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να λέει ότι μια μαζική χερσαία επιχείρηση θα ήταν λάθος κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην περιοχή. Η αναταραχή αυτή ενίσχυσε την ενδοημερήσια αστάθεια της τιμής του πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες.

Πέρα από τη Μέση Ανατολή, τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,37 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας. Τα αποθέματα στο Κάσινγκ της Οκλαχόμα, κέντρο αποθήκευσης, αυξήθηκαν κατά 213.000 βαρέλια. Οι αγορές φυσικού πετρελαίου σε όλο τον κόσμο βλέπουν επίσης πτώση στις τιμές καθώς τα κέρδη από την παραγωγή καυσίμων όπως η βενζίνη πέφτουν ενόψει της χειμερινής περιόδου.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Ο διττός κίνδυνος για πετρέλαιο και παγκόσμιο εμπόριο

Τέλος η χρυσή εποχή των ορυκτών καυσίμων: Κορύφωση κατανάλωσης πριν το 2030 βλέπει η ΙΕΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News