Business & Finance Τρίτη 24/10/2023, 16:16
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπέρασε τα 35.000 δολάρια το Bitcoin – Έρχονται τα ETFs;

Ξεπέρασε τα 35.000 δολάρια το Bitcoin – Έρχονται τα ETFs;

Πάνω από τα 35.000 δολάρια, στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο, έφτασε το Bitcoin, εν μέσω αισιοδοξίας για αύξηση της ζήτησης από τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (exchange-traded funds – ETFs).

Το κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε έως και 11,5% και ξεπέρασε πρόσκαιρα τα 35.000 δολάρια. Αυτή την ώρα βρίσκεται στα 34.605 δολάρια. Από τις αρχές του έτους έχει ανακάμψει κατά 108%, έπειτα και από την κατάρρευση του 2022.

Η πιθανή έγκριση, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, του πρώτου spot αμερικανικού ETF στο Bitcoin, πυροδοτεί τοποθετήσεις στο κρυπτονόμισμα. Επενδυτικές εταιρείες όπως η BlackRock και η Fidelity Investments είναι ανάμεσα σε εκείνες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν τέτοια προϊόντα στους πελάτες τους.

Οι υπέρμαχοι της αγοράς πιστεύουν ότι τα ETFs θα συμβάλλουν στην ευρύτερη υιοθέτηση του Bitcoin.

Τη Δευτέρα, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ επισημοποίησε τη νίκη της Grayscale Investments στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα spot Bitcoin ETF, έναντι των αντιρρήσεων της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η SEC έχει αντισταθεί, μέχρι στιγμής, στις προτάσεις για ETFs που επενδύουν απευθείας στο Bitcoin, επικαλούμενη κινδύνους όπως η απάτη και η χειραγώγηση στην υποκείμενη αγορά.

Η απόφαση του δικαστηρίου και ένα κύμα από αιτήσεις από μεγάλα ονόματα των επενδύσεων για τέτοια funds, πυροδοτούν υποψίες ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα υποχωρήσει, σύμφωνα με το Bloomberg.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin

Προσφέρθηκε να αποπληρώσει το χρέος μιας ολόκληρης χώρας – Τώρα αντιμετωπίζει 115 χρόνια στη φυλακή

BlackRock: Τα crypto είναι «ψηφιοποιημένος χρυσός»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News